Nool.hu podcast

2024.03.30. 06:55

Húsvéti gasztrokalauz: a tradicionális és a palóc ételekről kérdeztük a tarjáni séfet (podcast)

Kell fűszer a sonka főzőlevébe? A vízből kivéve, vagy a vízben hagyjuk kihűlni? Hány órát főljön? Mit kínáljunk mellé, ha unalmas az egyszerű főtt tojás? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatnak a napokban sokakat, így ebben a témakörben beszélgettünk a palóc séffel.

Angyal Eszter

Oláh Gergely palóc séfet a húsvéti finomságokról kérdeztük

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Elérkezett a kereszténység legnagyobb ünnepe, a húsvét, s ezzel együtt lezárul a böjt időszaka, így újra visszatérnek a húsételek az étkezésünkbe. Egy átlagos hétköznap is, de az ünnepek alkalmával azonban fokozottan okozhat sokaknak fejfájást, hogy mit készítsenek ebédre, vagy épp milyen desszerttel lepjék meg szeretteiket.

Mivel tehát a hús újra visszakerülhet a repertoárba, így a húskedvelőkre, de emellett a vegetáriánusokra, vegákra, valamint az ételérzékenyekre is gondoltunk, miközben Oláh Gergely salgótarjáni szakácsmesterrel, szakoktatóval, szabadtűzi lovaggal, palóc séffel beszélgettünk a húsvéti finomságok kapcsán. A szakembertől megtudtuk, hogyan készül az ellenállhatatlanul finom húsvéti sonka, de az ünnepi asztalra kerülő egyéb finomságok, így a főétel, a desszert, illetve az italok kapcsán is számos remek ötletet adott, mindamellett, hogy elárulta azt is, hogy a palóc konyha specialitásai mennyiben térnek el a tradicionális ételektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában