2024.03.30. 06:55
Húsvéti gasztrokalauz: a tradicionális és a palóc ételekről kérdeztük a tarjáni séfet (podcast)
Kell fűszer a sonka főzőlevébe? A vízből kivéve, vagy a vízben hagyjuk kihűlni? Hány órát főljön? Mit kínáljunk mellé, ha unalmas az egyszerű főtt tojás? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatnak a napokban sokakat, így ebben a témakörben beszélgettünk a palóc séffel.
Oláh Gergely palóc séfet a húsvéti finomságokról kérdeztük
Forrás: Hír FM Salgótarján
Fotó: Angyal Eszter
Elérkezett a kereszténység legnagyobb ünnepe, a húsvét, s ezzel együtt lezárul a böjt időszaka, így újra visszatérnek a húsételek az étkezésünkbe. Egy átlagos hétköznap is, de az ünnepek alkalmával azonban fokozottan okozhat sokaknak fejfájást, hogy mit készítsenek ebédre, vagy épp milyen desszerttel lepjék meg szeretteiket.
Mivel tehát a hús újra visszakerülhet a repertoárba, így a húskedvelőkre, de emellett a vegetáriánusokra, vegákra, valamint az ételérzékenyekre is gondoltunk, miközben Oláh Gergely salgótarjáni szakácsmesterrel, szakoktatóval, szabadtűzi lovaggal, palóc séffel beszélgettünk a húsvéti finomságok kapcsán. A szakembertől megtudtuk, hogyan készül az ellenállhatatlanul finom húsvéti sonka, de az ünnepi asztalra kerülő egyéb finomságok, így a főétel, a desszert, illetve az italok kapcsán is számos remek ötletet adott, mindamellett, hogy elárulta azt is, hogy a palóc konyha specialitásai mennyiben térnek el a tradicionális ételektől.
Nool.hu podcast
- Zene, tánc, képzőművészet: művészpalántákat nevelnek a salgótarjáni intézményben (podcast)
- Kész átverés: a nógrádi zsaruk mindent bevetnek a csalók ellen (podcast)
- Speciális oktatási igényű gyerekeket tanítanak: salgótarjáni szakemberek vallanak hivatásukról (podcast)
- Eperjes Károly bemutatta Szécsényben is Magyar Passió című filmjét (podcast)
- Zenthe Ferenc milyen ember volt a magánéletben? A salgóbányai születésű színészről a fia vall