Nool.hu podcast

2024.06.15. 11:30

Ittas és száguldozó sofőrök okoznak baleseteket Nógrád útjain (podcast)

Mind az ittas vezetés, mind a gyorshajtás, mind pedig a passzív biztonsági eszközök mellőzése komoly veszélyt rejt magában. Na de mire számíthatnak a szabálytalankodók és hogyan lépnek fel ellenük a rendőrök? Legújabb podcastünkből kiderül!

Angyal Eszter

Megannyiszor számoltunk már be hírportálunkon arról, hogy ittas sofőröket, vagy épp gyorshajtókat fogtak Nógrád vármegye útjain a rendőrök. Sajnos napjainkban a főbb baleseti okok között a sebességtúllépés, a kanyarodásra, valamint az elsőbbségadásra és az előzésre vonatkozó szabályok megszegése, továbbá az ittas járművezetés szerepel vezető helyen a nógrádi zsaruk adatai alapján.

Szőke Zoltán rendőr alezredessel beszélgettünk a nógrádi utakon előforduló közlekedési szabályszegésekről
Szőke Zoltán rendőr alezredessel beszélgettünk a nógrádi utakon előforduló közlekedési szabályszegésekről
Fotó: Angyal Eszter / Forrás: Hír FM Salgótarján

Mindezeken túl a passzív biztonsági eszközök – úgy mint a biztonsági öv, a gyermekülés, illetve motorosok esetén a bukósisak – használata is komoly veszélyforrás és rendszeresen ellenőrzik is ennek használatát a rend éber őrei. Noha sokan bosszankodnak a rendszeres kontrollokon, igazoltatásokon, valamint azon, ha meglátják valahol a traffipaxot, és dühösen veszik tudomásul még a legkisebb kiszabott büntetést is, ugyanakkor egy dolog biztos: a rendőrök célja mindezzel csupán az, hogy minél kevesebb baleset és tragédia történjen a közlekedés során.

Hova tovább, tavaly szeptembertől életbe lépett egy radikális bírságösszeg-emelkedés is a közlekedési szabályszegésekhez kapcsolódóan és a korábbi 10%-os tűréshatárt is eltörölték sebességtúllépés esetén. Mindez tényleg egy cél érdekében történik: hogy mindenki épségben hazaérjen!

A közlekedéssel kapcsolatos szabálysértésekről, a büntetési tételekről, valamint a megelőzés érdekében tett lépésekről is kérdeztük legfrissebb podcastünkben Szőke Zoltán rendőr alezredest, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetőjét:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában