Művészet

2022.07.31. 06:50

Hetvenévesen még mindig hajtja az alkotói vágy a karancsaljai festőt

A karancsaljai Telekné Tőzsér Irén népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Bóna Kovács Galériájában a közelmúltban rendezett kiállítását feltűnően sokan tisztelték meg jelenlétükkel, érdeklődésükkel.

Cs. B.

Újabb egyéni tárlattal mutatkozott be a közelmúltban

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a karancsaljai székhelyű Havanna Senior Táncsoport – amelynek ő is tagja – éppen a tárlat előtti napokban ért el hatalmas sikert az Európa-bajnoki cím elnyerésével, és a galériában is örömmel ünnepeltek együtt társukkal. 

Telekné Tőzsér Irén Budapesten 1952-ben született, de már gyermekkorában a Nógrád megyei Pilinybe került. Sokáig élt Salgótarjánban, Karancsalját 1994 óta tudhatja lakóhelyének. Évtizedekig a Volánnál, majd egy kft.-nél dolgozott úgynevezett fuvarszervezőként, illetve könyvelőként.  Korán elkezdett vonzódni a képzőművészethez, eleinte könyvekből tájékozódott, aztán aktív tagja lett különböző szakköröknek. Többek között évek óta jár a Kohász Művelődési Központ Egyesület által működtetett, Losonczi Ildikó által vezetett körbe, amelynek az egyik legaktívabb, legszorgalmasabb tagja. Nem véletlen, hogy minapi kiállítását is az alkotó nyitotta meg. Kiemelte, hogy bár a foglalkozásokon főként tanulmányokat rajzolnak, Telekné Tőzsér Irén előszeretettel készít olajfestményeket, illetve akvarelleket. Annál is inkább, mert egyik kedvenc témája a természet és ennek szépségei e műfajokban tükröztethetők leginkább. 

Az elmúlt években számos csoportos kiállításon vett részt, és több egyéni tárlatot is rendezett. Mint a közönség előtt is elmondta: az volt a kívánsága, hogy hetvenedik születésnapját is ily módon ünnepelhesse meg, s e vágya teljesült. A megnyitó ünnepélyes hangulatához nagymértékben járult hozzá a táncegyüttes tagja, Farkas Istvánné Dukai Georgina Festeni jó című versének elszavalásával, illetve Farkas Diana zenetanár zongorajátékával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában