Muzsikál az erdő

2020.07.04. 08:00

Erdei koncert, helyi termékek vására és túra is vár Taron

Tar-Fenyvespuszta is csatlakozott a Muzsikál az erdő elnevezésű programsorozathoz, amelyet július 9-én, csütörtökön rendeznek meg 14 órától a faluban.

T.-N. O.

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Az esemény erdei sétával kezdődik, amelyet Dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, valamint Szabó Lajos erdőmérnök vezet majd. A túra Az erdő szerepe a fenntarthatóság nevében elnevezést kapta. A séta a Tar, Lőrinc udvarház romjaitól indul és mintegy hat kilométer hosszú lesz.

Később felsorakoznak a helyi termékek és étkek készítői, valamint kézműves-foglalkozásra is lehetőség nyílik. Ezenkívül különféle kencéket is készítenek majd gyógyhatású növényekből, de lehetőség nyílik a Tuzson Arborétum megtekintésére is.

A délutáni órákban bábelőadással, valamint erdei koncertekkel várják az érdeklődőket. Fellép egyebek mellett a Zoord zenekar, a Kecskemét Brass és Beke Márk, valamint a Fonó zenekar is. Mint a programsorozat többi helyszínén, itt is nagy hangsúlyt fektetnek a művészetre, a természeti értékekre és a hagyományok ápolására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában