Nool.hu podcast

2024.06.20. 20:00

Ítélkezünk és kritizálunk – íme erről a nógrádi mentálhigiénés segítő véleménye (podcast)

Kivel ne fordult volna már elő, hogy úgy ítélkezett valaki fölött, hogy nem szerzett mélyrehatóbb ismereteket az illetőről ezt megelőzően?! És kivel ne történt volna már meg, hogy a kelleténél kritikusabb volt önmagával szemben? Utánajártunk, hogy mindez mennyire káros a lelkünk egészsége szempontjából.

Angyal Eszter

Mit jelen valójában ítélkezni, mi állhat ennek a hátterében? Elgondolkodtató kérdés, mint ahogyan az is, hogy olyan, mint építő jellegű kritika létezik-e valójában?! Na és mi a helyzet akkor, ha önmagunkkal szemben vagyunk túlzottan kritikusak? Mennyire keserítjük ezzel meg a saját életünket? Antoine de Saint-Exupéry szerint:

Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint máson. Ha sikerül helyesen ítélkezned saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy.

De hogy mit gondol az ítélkezés, bántó kritika és a megtartott vagy a kimondott vélemény kapcsán a szakember, arról portálunk visszatérő vendégét, a mohorai származású Bógár Zsolt teológust, mentálhigiénés segítőt kérdeztük legfrissebb podcastünkben:

Bógár Zsolttal készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találjátok:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában