Nool.hu podcast

2024.04.07. 11:03

Lomtalanítsuk környezetünket és lelkünket is – vallja a nógrádi mentálhigiénés (podcast)

A tavasz kiváló alkalmat ad a régi kacatoktól való megszabaduláshoz, de fontos, hogy lelkünk lomtalanítására is fektessünk komoly hangsúlyt – Bógár Zsolt mentálhigiénés segítővel beszélgettünk.

Angyal Eszter

Bógár Zsolttal otthonunk és lelkünk lomtalanításának fontosságáról beszélgettünk

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

A tavasz sok egyéb mellett a lomtalanítások ideje is. Sok szempontból hasznos, ha otthonunkat időről időre – de legalább ebben az időszakban – a pincétől a padlásig átnézzük és kidobunk minden fölöslegeset, teret adva az újnak. Persze saját, vagy elvesztett szeretteink emlékeitől sokszor nehéz megválni, ám a túlzott felhalmozás sosem vezet jó eredményre. A szekrény mélyén megbúvó, több éve nem viselt pulcsival, vagy cipővel ráadásul még másokon is segíthetünk, hisz bár nekünk már nincs rá szükségünk, a nehéz sorsú embereknek még örömet okozhatunk vele.

A lomtalanítás lelki egészségünk szempontjából is nagyon fontos. Bógár Zsolt mentálhigiénés segítő azonban azt mondja, lelki szemetünktől napi szinten érdemes megszabadulni, hiszen a magunkban őrizgetett sérelmek valami hasonló módon működnek, mint a kukában felhalmozott háztartási hulladék, ami néhány nap alatt nagyon büdössé tud válni... Tanácsa az, hogy tegyük tehát szokássá, hogy minden nap végén elengedjük ezeket.

Tartsuk meg a rendet, mert a rend megtart minket. Rend legyen körülöttünk, mert az visszahat ránk

– fűzte hozzá Bógár Zsolt.

Bógár Zsolttal készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találjátok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában