Nool.hu podcast

2023.10.28. 06:50

Szeretteink emlékét a szívünkben kell megőrizni – vallja a nógrádi mentálhigiénés segítő (podcast)

Szeretteink elvesztését sokan sokféleképpen éljük meg. Veszteségeink feldolgozására azonban mindenképp szükség van, a környezet sok esetben csupán „csendestársként” kell, hogy jelen legyen. A folyamattal mindenki magának kell megbirkózzon...

Angyal Eszter

Bógár Zsolttal beszélgettünk

Forrás: Nool.hu

Fotó: Szabó Péter

Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, ami sokak életében egy nehéz időszak. Vannak, akik könnyebben, akadnak viszont, akik nagyon nehezen élik meg szeretteik elvesztését. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a mohorai származású Bógár Zsolt mentálhigiénés segítővel beszélgettünk arról, hogyan dolgozhatjuk fel szeretteink halálát, de szó esett arról a legfájdalmasabb esetről is, amikor egy szülő veszíti el gyermekét.

A salgótarjáni főplébánia-templomban egykor papként szolgáló Zsolti atya kifejtette a véleményét mindezeken túl arról is, hogy szerinte létezhet-e élet a halál után, de szeretteink emlékének tisztességes megőrzéséről, illetve a sokak életében családtagként kezelt kisállatok elvesztésének feldolgozásáról is szó volt.

Zsolti atyával korábban családi hátterünk lelki egészségünkre való kihatásáról beszélgettünk: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában