Nool.hu podcast

2024.04.17. 11:20

Konfliktuskezelés: a nógrádi mentálhigiénés segítségével jó út vezet a sikerig (podcast)

A konfliktushelyzetek mindennapi életünkben bármikor jelentkezhetnek, voltaképp napi szinten. Bógár Zsolt mentálhigiénéssel arról beszélgettünk, hogyan kell ezeket a helyzeteket a legmegfelelőbben kezelni.

Angyal Eszter

Bógár Zsoltot arról kérdeztük, hogyan célszerű kezelni egy-egy konfliktushelyzetet

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Vannak, akik a lehető legtöbbet tesznek azért, hogy elkerüljenek egy-egy konfliktushelyzetet, de bizony olyanok is akadnak, akik igenis beleállnak az ilyen helyzetekbe, amolyan „ami a szívemen, az a számon” típusú emberek. Átlagemberként talán nehéz lenne eldönteni, hogy ki cselekszik helyesebben, ám a szakemberek már egészen máshogy látják ezt a problémakört. Merthogy a konfliktusok mindennapi életünk részét képezik, bárkivel, bármikor előfordulhatnak.

A mohorai származású Bógár Zsolt teológust, mentálhigiénés segítőt megannyi „lelki ügy” kapcsán kérdeztük már, rendszeres tanácsadója portálunk olvasóinak, így ezúttal arra kértük, hogy a konfliktuskezelésről beszélgessünk. Szó volt arról, hogy mit célszerű ilyen helyzetekben tenni, káros lehet-e az egészségünkre, ha rendszeresen magunkba folytjuk a véleményünket, hogyan érthet meg minket legjobban a másik, illetve arról is, hogyan kell „jól” kommunikálni.

Bógár Zsolttal készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találjátok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában