Nool.hu podcast

2024.01.05. 19:50

Év eleji kimerültség, motiválatlanság: íme a nógrádi mentálhigiénés tanácsai (podcast)

Az évkezdés kapcsán hívtuk meg a Hír FM salgótarjáni stúdiójába Bógár Zsolt mentálhigiénés segítőt, hogy tanácsaival gördülékenyebben kezelhessük ezt az időszakot.

Angyal Eszter

Bógár Zsolttal ezúttal az évkezdés kapcsán beszélgettünk a Hír FM-en

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Év elején rengetegen tesznek fogadalmakat, hogy az új évben mit csinálnak majd máshogy. Bógár Zsolttal beszélgettünk arról, hogy hogyan tartható fenn hosszú távon is a motiváció, valamint szó esett arról is, hogy az ünnepek után sokunkat utolérő fásultságtól, kimerültség-érzéstől hogyan szabadulhatunk meg a leggyorsabban. A januári és februári hónapok hideg, gyakran csapadékos napjai ráadásul még a bezártság érzését is fokozhatják bennünk, így persze kitértünk arra is, hogy mit tehetünk a "depizés" ellen és hogyan vághatunk neki a legjobb lendülettel 2024-nek.

A mohorai származású és a salgótarjáni főplébánia-templomban korábban papként szolgáló Bógár Zsolt, akit sokan csak Zsolti atyaként ismernek, születésnapján, január 3-án reggel volt az  FM 99.3 MHz-en hallható Hír FM salgótarjáni frekvenciájának vendége, hallgassák vissza a vele készült beszélgetést:

Bógár Zsolttal korábban családi hátterünk lelki egészségünkre való kihatásáról is beszélgettünk: 

Októberben a gyászfeldolgozás kapcsán beszélgettünk:

Korábban az anyagi és önértékelési problémák családi kapcsolatainkra kifejtett hatásáról is szó volt Bógár Zsolttal a Hír FM-en:

Karácsonykor az ünnep lelki háttere volt a fő témánk a nógrádi mentálhigiénéssel:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában