Nool.hu videó

2024.03.20. 16:26

Tündérszépek – így ejthetsz rabul mindenkit egyetlen pillantással (videó)

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben Kazári-Nagy Orsi sminkes elárulta, a műszempilla nagyon kedvelt a nők körében, de soha nem szabad túlzásba esni vele. Most Szalai-Domonkos Szilvia salgótarjáni szempilla stylist osztotta meg velünk, miképpen is képes igéző tekintetet varázsolni és természetes hatást kelteni az épített pilla.

Sipos Nina Vivien

A műszempilla igéző tekintetet adhat, de nem jó túlzásba esni

Forrás: Beküldött

Szalai-Domonkos Szilvia mesterkozmetikus, sminkes és szempilla stylist hírportálunk érdeklődésére kifejtette, a Tündérszépek szépségversenyre nevező lányok a műszempilla viselésével sokkal jobban nyomatékosíthatják arcuk ékét, illetve a szemüket, de természetesen a megfelelő szakember is szükséges ahhoz, hogy igéző tekintetet tudjuk varázsolni magunknak.

 Amikor új vendég jön a szalonba, mindig érdemes egy rövid konzultációt tartani vele arra vonatkozóan, hogy volt-e már pillája, és ha igen, akkor milyen ívű, formájú volt, továbbá, hogy most mit szeretne elérni, mondjuk dúsítani vagy hosszabbítani szeretné-e őket. Fontos még felhívni a figyelmét a kontraindikációra, a ragasztó esetleges allergizáló hatására

 – közölte Szilvia, majd hozzáfűzte: – A jó szakember elmondja a vendégnek, hogy hogyan érdemes ápolni a hétköznapokban az épített pillát, hogy mi fog történni a munkafolyamat során, mire számíthat, ha kipotyog a műszempilla, és mikor érkezzen a következő töltésre. 

Hogyan lehet tartós a műszempilla?

Kihangsúlyozta: ha tökéletes technikával történik az izolálás, megfelelő a ragasztó, annak mennyisége és minősége, valamint helyes a pilla méret választás, akkor nem fog sérülni a saját szempilla. A műszempilla elősegítheti, hogy a természetes pilla állomány dúsabb, teltebb, íveltebb lehessen, ezáltal pedig kiemelhetik a szemet, a tekintetet, és időt is spórolhatunk a hétköznapokban, hiszen nem kell sminkelnünk a szempillánkat.

– Műszempillát spirálozni nem érdemes és leginkább tilos, mert csökkenti a pillák élettartamát és nem lehet letisztítani a felvitt festéket a műszempilláról. Az olajbázisú sminklemosót érdemes kerülni, mert kikezdi a ragasztót és ugyancsak kevésbé lesz tartós a műszempillánk. Ne használjunk szempilla göndörítőt, mert nagyban roncsolja a szettet. 48 órán át ajánlott kerülni a szaunát, a szoláriumot, a gőzkabint, mert a magas hő és víz kezdetben csökkenti a ragasztó kötését – javasolta Szalai-Domonkos Szilvia.

Hozzátette: ha az előbb említett teendőkre odafigyel a vendég, a megfelelő termékkel tisztítja, illetve nem dörzsöli a szemét, akkor tartós tud maradni a műszempilla. Megfelelő ápolás mellett 4-6 hét alatt kopnak ki a saját pillák természetes hullásának ütemében, ezért három hetente érdemes beiktatni egy töltést.

A műszempilla eredete

Szilvia elmondta: a műszempilla hosszabbítás egy igen népszerű szolgáltatás, amelynek eredete egészen az 1900-as évekig nyúlik vissza. Egy Anna Taylor nevű kanadai hölgy szabadalmaztatta a műszempillát 1911-ben, azonban csak öt évvel később jöttek igazán divatba. Japánban készült el az első szálas műszempilla a 2000-es évek elején, amely már tökéletesen követte az eredeti pilla formáját. Magyarországon a szálas szempilla hosszabbítás kevesebb mint tíz éve került be a köztudatba, 3D szempilla néven.

Természetes hatása marad
– Szerintem általában azok az emberek ódzkodnak leginkább a műszempillától, akiknek rossz tapasztalatuk alakult ki egy-egy alkalmat követően, vagy esetleg úgy gondolják, hogy az egyéniségükhöz nem passzolna a pilla. Az is gyakori, hogy a vendég kevésbé tájékozott arról, miként lehet ma már nagyon természetes műszempillát felhelyezni, elkészíttetni a megfelelő szakemberrel. Viszont egyre több nő választja az épített műszempillát, mert hangsúlyos, ugyanakkor természetes hatást kölcsönöz, megkönnyítve a hétköznapi sminkelést – mondta a salgótarjáni szempilla stylist.

Fóris Andrea már túl van egy Tündér-fotózáson, a sorozatról videót is készítettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában