Sminktippek 2024

2024.02.23. 20:28

Eláruljuk a tuti smink titkát – így válhatsz Tündérszéppé!

Idén is keressük Nógrád leggyönyörűbb lányait, akik nem riadnak vissza attól sem, ha vakuk kereszttüzébe kerülnek. Ahhoz azonban, hogy a fotókról valóban tündérszép végeredmény kacsintson vissza, elengedhetetlen a megfelelő smink elkészítése is.

Palchuber Kinga

Bizonyára sok lány kísérletezik a hétköznapokban a sminkelés tudományával odahaza, a tükörbe nézve azonban számtalanszor előfordulhat, hogy elégedetlenek a végeredménnyel. Kazári-Nagy Orsi salgótarjáni sminkes szerint ennek oka elsősorban abban keresendő, hogy a sminkelés, amilyen egyszerűnek tűnik, éppolyan összetett folyamat. Orsi ennek okán mindenkit arra biztat, hogy egy jelentős életeseménynél, programnál vagy nagyobb kaliberű projektnél, mint például a Tündérszépek fotózása is, a hölgyek mindig kérjék profi szakember segítségét a sminkjük elkészítéséhez. 

Érdemes jól begyakorolni a lépéseket!

– Amennyiben valaki mégis úgy dönt, hogy önmaga kezd hozzá az alkotáshoz, akkor az éles helyzet előtt érdemes jól begyakorolni és kitapasztalni a tökéletes sminkhez vezető lépéseket – tanácsolta Orsi, aki szerint ez közel sem könnyű feladat. 

– Egyebek mellett figyelembe kell venni, mi áll jól a szemünkhöz, a szánkhoz, az arcformánkhoz, a haj- és a bőrszínünkhöz, ráadásul egy fotózásra nem utcai sminket választunk

  – tette hozzá. Mint mondta: a vakuk villanása és a távolabbi képek kattintása miatt az arcon az intenzívebb színeket kell megjeleníteni, mindezt úgy, hogy a végeredmény megfelelő felépítettséget és harmóniát is sugalljon. 

A jó alapozó megválasztása nagyon fontos

Kazári-Nagy Orsi kiemelte: mindig olyan színű alapozót használjunk, ami passzol a dekoltázsunk színéhez. – Emellett a bőrünk alaptónusát is ismernünk kell, de más textúrájú termék ajánlott zsíros és száraz bőrre is. A nők mintegy 85 százaléka azért nem használ alapozót, mert nem tudja, melyiket alkalmazza a sok közül – ismertette a sminkes, hozzátéve: – A jól megválasztott termékkel elkerülhető a maszkhatás, nem tömíti el a pórusokat, s szinte együtt lélegzik a bőrrel.

Egy jó smink lépésről lépésre épül fel
Forrás: Beküldött

Orsi szerint a minőséget valamennyi sminkterméknél megéri megfizetni, ugyanis azok bizonyítottan több hatóanyagot tartalmaznak, nem okoznak bőrproblémákat és még jól is mutatnak. 

– Figyeljünk arra is, hogy minden termékcsoportnak megvan a maga szavatossági ideje, a lejárat után már nem szabad őket felhasználni!

A szakember azt is elárulta, a matt rúzsok a teltebb, míg a vizesebb hatásúak a keskenyebb ajkú hölgyeknek állnak jobban. Extra tippként megsúgta: egy chilis szájfény például vérbőséget okoz, így hatással lehet az ajkak teltségére. 

Mehet-e a műszempilla?

Orsi kiemelte: a műszempilla is nagyon kedvelt a nők körében, de soha nem szabad túlzásba esni. Aki ebben gondolkodik, annak érdemes a fotózás előtti napon megcsináltatnia, hogy a pillák a képeken bombabiztosan álljanak. A szakember arra is kitért, hogy a pattanásokat szalicilsavas korrektorral érdemes elfedni, mely gyógyító hatással is rendelkezik. 

Az év színe tuti választás

A Pantone Intézet minden évben kiadja az év színét, idén ez a Peach Fuzz nevet viseli, mely egy pasztell barackszín. Orsi szerint, ha sminkről van szó, ez a szín szinte mindenkinek jól áll. Elég, ha csak a rúzsban megjelenik az árnyalat, meseszép és sokatmondó hatása lehet.

– Szigorúan tilos sminkben aludni, minden lefekvés előtt meg kell tisztítani az arcunkat! – hívta fel a figyelmet összegzésképpen a szakember, aki kísérletezés helyett mindenkit a tudatos sminkelésre biztat. 

Egy tuti smink segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hiszen mint tudjuk: minden nőben ott rejtőzik valahol a Tündérszép!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában