Nool.hu videó

2024.04.19. 15:20

Fenyvesi Gábor: Huszár Máté morálisan alkalmatlan Salgótarján vezetésére (videó)

Fenyvesi Gábor, a Fidesz salgótarjáni elnöke úgy nyilatkozott a pénteki sajtótájékoztatón, hogy teljes mértékben alkalmatlannak és méltatlannak tartja Huszár Mátét, a baloldal polgármesterjelöltjét Salgótarján vezetésére.

Sipos Nina Vivien

Fenyvesi Gábor, a Fidesz salgótarjáni elnöke sajtótájékoztatót tartott pénteken a megyeszékhelyen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

– Huszár Máté Gyurcsány Ferenc és a baloldal salgótarjáni polgármesterjelöltje alkalmatlan és méltatlan a város vezetésére. Szerintünk ugyanis a napokban kimerítette a közveszéllyel való fenyegetés és a rémhírterjesztés tényállását. Morálisan azért, mert minden valós alapot nélkülözve vádolt meg egy céget, ráadásul csütörtökön ott folytatta ténykedését, ahol abbahagyta – közölte a pénteki sajtótájékoztatón Fenyvesi Gábor önkormányzati képviselő.

Környezetszennyezés Salgótarjánban

A Greenpeace április 15-én, hétfőn még arról számolt be, hogy lakossági jelzés alapján március 18-án mintát vettek a patakban folyó szennyvízből, majd értesítették az illetékes hatóságokat. Az általuk rendelt vizsgálat az emberi egészségre rendkívül veszélyes anyagokat mutatott ki: vinil-kloridot, diklóreténeket, illetve az arzénkoncentráció is sokkalta magasabb volt a megengedett határértéknél. A szervezet azt írta, hogy a szennyezés az Éltex Kft. salgótarjáni telephelyéről származik.

A Fidesz salgótarjáni elnöke kiemelte, hogy minderre Huszár Máté azonnal rohamot kezdeményezett politikai haszonszerzés céljából. Az ügy kirobbanásakor a városvezetés egyáltalán nem kereste a vállalatot, és a személyes tájékozódást nélkülözve, fenyegető videót posztolt a közösségi oldalán, meggyanúsítva a fentebb említett céget, majd lejárató hadjáratot és támadást indított a kormány, a Fidesz ellen, illetve a NER-t is a szájára vette.

Az Éltex Kft. cáfolta Gyurcsány Ferenc helyi jelöltjének állításait

A cég tájékoztatása szerint a szennyezés befolyási pontja lokalizálható. A szennyezés álláspontjuk szerint határozottan nem az Éltex Kft. tevékenységének következménye. A vállalat hangsúlyozta, hogy nem bontanak és nem dolgoznak fel akkumulátort vagy akkumulátor-hulladékot Salgótarjánban.

– Becsó Zsolt országgyűlési képviselő megkereste a Nógrád vármegyei főispánt, aki úgy nyilatkozott, hogy a helyszínen lévő kollégái arra a megállapításra jutottak, hogy a szennyezés forrása nem beazonosítható. Huszár Máté, az MSZP megyei elnöke morálisan alkalmatlan Salgótarján vezetésére azért, mert véleményünk szerint nyilatkozatai kimerítik a közveszéllyel való fenyegetés vagy a rémhírterjesztés tényállását – fejtette ki Fenyvesi Gábor.

Mint mondta: egy regnáló városvezető nem támadhat meg egy salgótarjáni céget a szükséges információk hiánya nélkül, azonban Huszár Máté mindezt úgy teszi, hogy konkrét politikai felelősség terheli őt és Fekete Zsolt polgármestert azért, hogy például a volt Acélgyár területe nincs önkormányzati tulajdonban.

– Huszár Máté csütörtöki nyilatkozata, aki Fekete Zsolt mellett már 10 éve alpolgármester, már-már bohózatba illő, ugyanis a sajtótájékoztatón elhangzottakra sikerült neki úgy reagálni, hogy az még sehol nem jelent meg. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen politikus nem való Salgótarján vezetésére és képviseletére – hangsúlyozta beszédében a Fidesz salgótarjáni elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában