Nool.hu podcast

2024.03.22. 19:30

Felfigyelt a salgótarjáni filmrendező sikereire a National Geographic (podcast)

Különleges megtiszteltetés érte a közelmúltban a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum fotográfus munkatársát. Shah Timor dokumentumfilm-rendező portálunknak elárulta, hogyan kerültek képei nemrég a National Geographic magazinba.

Sipos Nina Vivien

Shah Timor életéről a National Geographic is beszámolt

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Shah Timor fotográfus kihívásokkal teli múltjáról, lenyűgöző szakmai pályájáról jelent meg egy életút interjú a National Geographic magazin márciusi számában. Az újságban részletesen kifejtették, hogy miképpen jutott el a filmrendező a háború sújtotta Afganisztánból Magyarországra, valamint az az érdekesség is kiderült róla, hogy az első dokumentumfilmes útján, Indiában szó szerint megmentette az életét a salgótarjáni buszbérlete. 

Az életút interjú mellett Shah Timor fényképeit is bemutatták a márciusi számban, “Ezerarcú nógrádi üveg” címen, amelyeket a Dornyay Béla Múzeum által őrzött üveggyűjteményről készített. A fotók a nagy múltú salgótarjáni üveggyártás idejéből megmaradt remekműveket örökítik meg. 

Podcast adásunkban Shah Timort kérdeztük a magazin megkeresésének részleteivel kapcsolatban. Az operatőr kiemelte: még álmában sem gondolta soha, hogy ekkora megtiszteltetés fogja őt valaha is érni, de szentül hiszi, hogy ami az ő sikere, az a Dornyay Béla Múzeum sikere is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában