Nool.hu podcast

2023.07.09. 19:50

A dokumentumfilmes, aki Afganisztánból indult, de Salgótarjánban valósította meg álmait (podcast)

Shah Timor neve sokaknak csenghet ismerősen, ám azt talán kevesebben tudják, hogy miért kellett elhagynia a háború sújtotta Afganisztánját és „ Magyarisztánba” költöznie. A számtalan dokumentumfilmet jegyző művész megosztotta velünk élete történetét.

Angyal Eszter

Shah Timor szakmai és magánéleti szinten is boldogságra lelt Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Rendezőként, operatőrként, fotósként és dokumentumfilmesként ismerhetik sokan Shah Timort, akinek élettörténete igencsak egyedi, helyenként megrázó, ám a történet vége valahol mégis happy end. Timor Kabulban, Afganisztán fővárosában született és 1984-ben, 17 éves korában került a háborúval sújtott szülőföldjéről az Egyesült Nemzetek Szervezetének békemissziója révén hazánkba. 

Salgótarján az én szemszögemből olyan, mint egy puha felhő. Csak legyél benne és jól érzed magad!

– vallja Timor, aki az elmúlt 39 évben valósággal beleszeretett Salgótarjánba és környékébe, sőt, a feleségén és gyermekén kívül egy másik nagy szerelem is rátalált: a filmezés világa. Igaz, utóbbira már egészen kicsi gyermekkorától készült, de a valódi sikerek 2002-től kezdődően következtek. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorának vendégeként Shah Timor megosztotta velünk élete történetét.

Mindig azt mondjuk, hogy ha egyszer meghalunk, jön a mennyország... Kedves Jóistenünk mindent megadott nekünk, ettől jobb mennyországot el nem tudunk képzelni. Mi jöhetne a mennyországban, ami ettől jobb? Lehet, hogy ez a mennyország!

– zárta beszélgetésünket Shah Timor, gondolatait pedig sokunknak érdemes lehet saját életünkre vonatkoztatva is megfontolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában