Méhnyakrákszűrés

2024.02.10. 08:03

Éljünk a lehetőséggel! – a szűrővizsgálat mentette meg az életét a tarjáni szervezet elnökének

A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákszűrésen való részvételt érintően keresi a nők motivációját. A Salgótarjáni Mályvavirág Pont vezetője, Kreicsi Mária is csatlakozott azok sorába, akik megosztották, hogy mi jelenti számukra az ösztönző erőt.

Veres Edina

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét nevű figyelemfelhívó kampány 18 évvel ezelőtt indult útjára, a kezdeményezéshez idén a hazai Mályvavirág Alapítvány immár tizenegyedik alkalommal csatlakozott. A közelmúltban ehhez kapcsolódóan rendezték meg Salgótarjánban a Gyöngy-percek nevű eseményt.

Mint arról portálunk is beszámolt: a Mályvavirág Alapítvány az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héttel indította el az egész éves programját. A nógrádi megyeszékhelyen tartott eseményen Tóth Icó, az alapítvány megálmodója, létrehozója és elnöke elmondta: az idei kampány során arra a kérdésre keresik a választ, hogy mi motiválja a nőket a méhnyakrászűrésen való részvételre? Az alapítvány Facebook-oldalán a napokban jelent meg egy bejegyzés, amelyben Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke, a Salgótarjáni Mályvavirág Pont vezetője árulta el, hogy ő miért is tartja fontosnak a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételt.

„Egy szűrővizsgálatnak köszönhetően kaptam új esélyt az életre… – élek vele!” – olvashatók a posztban Kreicsi Mária szavai, aki maga is ráktúlélő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában