Top10

2024.02.19. 06:58

Életmentés Romhányban, Hazatérés ünnepe, Valentin-napi történetek – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Valóra váltja álmait a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő nagyoroszi fiatal, tanárnak készül

A gyerekek kegyetlenül őszinték, így Królik Veronika sokszor érezte úgy: állami gondozottként kívülállónak tekintik. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, nem mondott le álmáról, így ma már az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tanár szakos hallgatója. Nem mellesleg a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató „Száz ok, hogy diplomázok” című pályázatán is díjazták.

9. Lovasrendőrök láttak el szolgálatot Nógrádgárdonyban

Ismét lovas járőrökkel találkozhattak a napokban a nógrádiak. Ezúttal ugyanis Nógrádgárdonyban adtak szolgálatot megyénk rendőrei.

8. Dombormű is idézi már a múltat, Somoskőújfalu száz éve hazatért Magyarországhoz

Domborművet avattak a településen a Hazatérés Emlékházánál csütörtök délután, hiszen száz évvel ezelőtt ezen a napon tért haza Somoskőújfalu.

7. Egyre fontosabb szerepet kap a Ferencváros utánpótlásában pallérozódó tarjáni kézilabdázó

Dancsák Vivien fiatal kora ellenére idén már a felnőttek között is szerepel, valamint készülhet a középiskolás világbajnokságra is.

6. Ősi legendák, hagyományok, jóslások: a Valentin-napról kérdeztük a tarjáni néprajzost

A köztudatban a szerelmesek napjaként ismeretes leginkább a Valentin-nap, amelyet minden év február 14-én ünneplünk világszerte. A magyar kultúrába beolvadt ősi ünnep eredetéről, hagyományairól és legendáiról beszélgettünk Máté Györggyel, a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum néprajzos munkatársával.

5. Két díjat is bezsebelt a tari fényképész a Magyar Sajtófotó Pályázaton

Újabb szép eredményekkel büszkélkedhet portálunk korábbi fotóriportere, a tari Ladóczki Balázs, akinek a napokban a 42. Magyar Sajtófotó Pályázaton két díjat is odaítélt a zsűri.

4. Gyalogost gázolt egy személyautó a salgótarjáni gyorsétteremnél

Rendőri irányítással halad a forgalom a salgótarjáni Bajcsy-Zsilinszky úton.

3. Elhunyt Kakuk József, a nógrádi gazdasági élet és a lovassport jelentős alakja

Elhunyt Kakuk József – tette közzé a közösségi oldalán a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakosztálya. Az ismert salgótarjáni vállalkozó és sportember 79 éves volt.

2. Olvasóink idén is döntöttek: ő lett az Év embere 2023-ban

Az elmúlt hetekben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év embere közönségdíj szavazásán. Mutatjuk a győztest.

1. Hőstett: újraélesztette tanára a 14 éves fiút, aki a romhányi iskolában lett rosszul

A Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az egyik tanórán lett rosszul egy diák, aki többször eszméletét vesztette, végül a légzése is leállt. A tanára ekkor azonnal megkezdte az újraélesztését. A mentők a 14 éves fiút helyszíni ellátás után stabil állapotban szállították egy budapesti kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában