Gyász

2024.02.15. 18:59

Elhunyt Kakuk József, a nógrádi gazdasági élet és a lovassport jelentős alakja

Elhunyt Kakuk József - tette közzé a közösségi oldalán a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakosztálya. Az ismert salgótarjáni vállalkozó és sportember 79 éves volt.

Kakuk József, Patyo szenvedélye a lósport volt

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH | Archív fotó

A Nógrád vármegyei lovasélet egyik legmeghatározóbb személyisége 18 éven keresztül rendezte a korszak egyik legkiemeltebb díjazású versenyét, Somoskőújfalun a Toyota kupát. Ápolta a vármegyében született olimpiai bronzérmesünk, Platthy József emlékét, akiről lovas stadiont nevezett el 2006-ban és emlékművet állíttatott. Kakuk József ló szeretetét unokái viszik tovább - írja a Magyar Lovassport Szövetség.

Somoskőújfaluban ő alapította a Kakuk Lovasudvart, amelynek lelke és motorja volt, lószeretetét messze földön ismerték. Előbbiek mellett Kakuk József Nógrád vármegye és Salgótarján közismert vállalkozója, a rendszerváltás utáni első gépjármű márkakereskedője, a helyi gazdasági élet meghatározó alakja volt. 

Fiatal korában labdarúgóként jeleskedett, az SBTC színeiben hatszor lépett pályára az NB I-ben, később az egyesület elnökségi tagja volt, sikeres vállalkozóként is támogatta a salgótarjáni sportéletet. Munkáját számos díjjal ismerték el, 2009-ben Nógrád Megye Díszpolgára lett, egy évvel később az Év vállalkozója címet nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában