Nool.hu videó

2024.01.01. 16:52

Tűzijátékok százaival köszöntötték az újévet a salgótarjániak is (videó)

Szilveszter éjjele nemcsak a mulatozásról, hanem a tűzijátékozásról is szólt világszerte, amiből természetesen Nógrád vármegye sem maradhatott ki. Salgótarjánban is fénybe borult az ég néhány órára.

Gerhát Karina

Hosszú percekig lehetett gyönyörködni a tűzijátékok szépségében a megyeszékhelyen is

Forrás: Nool

Fotó: Gerhát Karina

Múlt csütörtöktől egészen szilveszter napjáig kaphatók voltak a 3. osztályba sorolt tűzijátékok Magyarországon. Így december 28-án délelőtt országszerte kinyitottak a tűzijátékot árusító ideiglenes üzletek. Ezt a lehetőséget nagyon sokan kihasználták, és vásároltak is bőven pirotechnikai eszközöket, főleg a fiatalok körében volt leginkább népszerű. Igaz, hogy a 3. osztályba sorolt tűzijátékok csupán december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között használhatók fel, de már az óév utolsó napjaiban is hangosak voltak ezektől a nógrádi utcák, ami szilveszterre még inkább fokozódott.

A 2023-as év utolsó óráiban már szinte mást sem lehetett hallani, mint ezek zaját, azonban az igazi látványosságot az új esztendő első perceire tartogatták a legtöbben. Aztán éjfélt ütött az óra, majd a Himnusz elhangzása után hosszú percekig lehetett gyönyörködni a tűzijátékok szépségében, a megyeszékhely ege is egy mesevilággá változott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában