Összefoglaló

2023.12.08. 21:57

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. december 8.

Számos érdekes témáról számoltunk be olvasóinknak hírportálunkon december 8-án is, mutatjuk a nap legérdekesebb salgótarjáni vonatkozású híreit!

Nool.hu

Felidéztük a 67 évvel ezelőtti salgótarjáni sortűz megrázó pillanatait

Noha Salgótarjánban még csak egy pofon sem csattant el az 1956-os forradalom és szabadságharc idején, ám mégis a város történelmének legvéresebb válaszát kapták az itt élők. 67 éve történt a salgótarjáni sortűz.

Kultúrabomba: nagy sikere volt a Múzeumok Őszi Fesztiváljának Salgótarjánban

Két hónapon át jobbnál jobb programokkal várták a kultúra szerelmeseit a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumba a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

Rendőrök vitték el az ismert nógrádi orvost és asszisztensét a kórházból

Hálapénzt fogadott el egy ismert nógrádi orvos, ezért csütörtökön rendőrök jelentek meg a kórházi rendelőjében, és asszisztensével együtt el is vitték az intézményből – értesült portálunk.

Kérdéses a somoskői cipőmúzeum jövője

Eladásra kerülhet a Bazalt panzió, amiben jelenleg a múzeum működik.

Gyásznap: a december 8-i sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban

A salgótarjáni az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése utáni leszámolások legvéresebb sortüze volt. Az áldozatokra, az életüket vesztett ismeretlen mártírokra emlékeztek csütörtökön a városi gyásznapon.

Beteg, idős embert fosztott ki két férfi egy salgótarjáni buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

Neves művészekkel ünnepelte 70. születésnapját Vándor Éva Salgótarjánban

Már amikor megjelentek a plakátok, a szórólapok, a Vándorka cím érzékeltette, hogy nem mindennapos színházi estét láthatnak majd azok, akik elfogadják az invitálást. S nekik lett igazuk, mert a Vándor Éva 70. születésnapjára, december 8-ára készült – december 4-én színre vitt – gálaműsor valóban különleges estének bizonyult.

1956. december 8. – A véres szombat emléke ma is köztünk él Salgótarjánban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire megyeszékhelyünkön két alkalommal is emlékezünk. Egyrészt október 23-án, másrészt december 8-án, ami már nem közvetlenül a forradalomhoz, sokkal inkább az azt követő megtorláshoz köthető. Ez a város gyásznapja is egyben.

Gyerekeknek gyűjtöttek a salgótarjáni pénzintézet munkatársai

A Magyar Kereskedelmi és Hitelbank salgótarjáni munkatársai is elkísérték a Mikulást a Magyar Vöröskereszt által fenntartott „Menedék” Családok Átmeneti Otthonába.

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában