Támadás

2023.12.08. 19:25

Beteg, idős embert fosztott ki két férfi egy salgótarjáni buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

Nool.hu

Forrás: Shutterstock

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett miatt folytat eljárást egy 30, és egy 50 éves salgótarjáni lakos ellen.

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott: a két férfi minap várakozott Salgótarjánban, a Hősök úton az egyik buszmegállóban, amikor felfigyeltek az arra haladó idős, és szemmel láthatóan beteg ismerősükre. Odaléptek hozzá és az 50 éves elkövető vélt tartozását követelte rajta, mivel tudta, hogy éppen aznap kapott pénzt. Nemleges választ kapott, ezért benyúlt a védekezésre képtelen, a jogellenes cselekmény elhárítására korlátozottan képes férfi zsebébe és onnan 15 ezer forintot vett ki, majd társával együtt sietősen eltávoztak.

Hozzátette: a nyomozók a beszerzett információk alapján rövid időn belül elfogták a két elkövetőt, akiket a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállítottak és kifosztás bűntett miatt kihallgattak. Az 50 éves gyanúsítottnál a rendőrök az elvett pénzből 12 ezer 500 forintot megtaláltak, amit lefoglaltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában