Jövőtervezés

2023.10.17. 16:18

Több száz fiatal vett részt a pályaválasztási kiállításon Salgótarjánban (fotók)

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete pályaválasztási kiállítást rendezett kedden Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban, ahová szerdán karrierbörzére, csütörtökön pedig állásbörzére várnak majd minden érdeklődőt.

Angyal Eszter

Játékos vetélkedők által ismerkedhettek meg a fiatalok az egyes foglalkozásokkal

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Ahogy arról előzetesen beszámoltunk, pályaválasztási kiállítást szervezett október 17-én Salgótarjánban, a városi sportcsarnok épületében a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. A vármegye középiskolai kínálatát és különböző szakmabemutatókat felsorakoztató „Szakmára fel!” pályaválasztási kiállítás elsősorban a hetedik és nyolcadik osztályos fiataloknak, szüleiknek, pedagógusaiknak és osztályfőnökeiknek szólt, s azon rengeteg érdeklődő vett részt. 

Az eseményen az iskolák bemutatkozása mellett a kormányhivatal arra is lehetőséget biztosított különféle játékos vetélkedőkkel, hogy a fiatalok megismerjék az egyes foglalkozásokat, legyen képük arról, hogy mivel foglalkoznak az egyes szakmák képviselői, sőt, a vetélkedőkön értékes nyeremények is gazdára találtak.

Szerdán karrierbörzére várnak mindenkit a megyeszékhelyen

Október 18-án, szerdán karrierbörzével folytatódik a programsorozat Salgótarjánban. A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint ez a rendezvény a középfokú oktatási intézmények végzős tanulói számára teremt lehetőséget a közvetlen találkozásra úgy az ország jelentős felsőoktatási intézményeivel, mint a megye jelentősebb foglalkoztatóival és civil szervezeteivel.  Hozzátették, a karrierbörze a középfokú oktatás végzős hallgatói mellett a 10. és 11. osztályos, pályaválasztás előtt álló tanulóknak, valamint a 25 év alatti álláskeresőknek is szól majd a sportcsarnokban.

Csütörtökön az álláskeresőké lesz a főszerep

Állásbörzével folytatódik október 19-én Salgótarjánban a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal három napos programsorozata. Az esemény keretében a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, az álláskeresőkkel vagy állásváltoztatást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételre, ezzel segítve a munkaerőigények gyors kielégítését, a szabad állások betöltését. A rendezvényen megjelenő foglalkoztatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínálnak majd munkalehetőséget.

A kormányhivatal weboldalán közzétett tájékoztatásban az áll, hogy az előzetes felmérés alapján számos nógrádi vállalat jelen lesz a salgótarjáni eseményen munkáltatóként, a Nógrád vármegyei foglalkoztatók pedig közel 440 fő jelentkezést várják. Hozzátették, a Magyar Honvédség és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság több mint 200 fő részére kínál álláslehetőséget úgy környékünkön, mint az ország más térségeiben található szolgálati helyeken, emellett a vármegyén kívüli foglalkoztatók és vállalkozások közel 90 fő felvételi lehetőségét jelezték.

A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínálnak álláslehetőséget a kiállítók, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepelnek a betölthető állások között – olvasható a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal közleményében. Mint írják, a programokon az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum, a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye, az ILS Nyelviskola & Szolgáltatóház, valamint a Fekete Felnőttképzési Kft. mutatják be a képzési ajánlataikat.

Közölték, a munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat aktuális vármegyei álláslistája, a különféle szolgáltatások, továbbá az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetők lesznek. A foglalkoztatási szolgálat munkatársai egyben segítséget is nyújtanak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában