Karrier

2023.10.06. 08:02

Ősszel ismét az állásbörzéké és a pályaválasztási kiállításoké lesz a főszerep Nógrádban

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal az elmúlt évekhez hasonlóan idén is állásbörzék és pályaválasztási kiállítások sorát kínálja majd az ősz folyamán.

Angyal Eszter

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete hagyományos módon minden járásban ingyenesen látogatható, mindenki előtt nyitott állásbörzéket rendez októberben és novemberben az álláskeresők, állásváltoztatást tervezők részére – tájékoztatott weboldalán megjelent közleményében a szervezet. Mint közölték, ezen felül pályaválasztási kiállításokra, Salgótarjánban pedig karrierbörzére is várják majd a továbbtanulás után érdeklődő fiatalokat.

Pályaválasztási kiállítások és karrierbörze

„Szakmára fel!” címmel tartanak a hetedik és nyolcadik osztályos fiataloknak pályaválasztási kiállítást, amelyen megismerhetik Nógrád vármegye középiskolai kínálatát, valamint különböző szakmabemutatókat is láthatnak. Ezeken az eseményeken – amellett, hogy bemutatkoznak az iskolák – a kormányhivatal játékos vetélkedők révén arra is lehetőséget fog biztosítani, hogy a fiatalok megismerjék az egyes foglalkozásokat, legyen képük arról, hogy mivel foglalkoznak az egyes szakmák képviselői, ráadásul a vetélkedőkön való részvétellel értékes nyereményhez is juthatnak. 

A pályaválasztási kiállítás október 17-én, kedden a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, majd november 8-án, szerdán a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban várja az általános iskolás fiatalokat, szüleiket, pedagógusaikat és osztályfőnökeiket – közölte a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal.

Salgótarjánban október 18-án, szerdán karrierbörzével folytatódik majd a programsorozat. Ez a rendezvény a középfokú oktatási intézmények végzős tanulói számára teremt lehetőséget a közvetlen találkozásra az ország jelentős felsőoktatási intézményeivel, valamint Nógrád vármegye jelentősebb foglalkoztatóival és civil szervezeteivel.  A karrierbörze a középfokú oktatás végzős hallgatói mellett a 10. és 11. osztályos, pályaválasztás előtt álló tanulóknak, valamint a 25 év alatti álláskeresőknek is szól majd a sportcsarnokban.

Állásbörzék

A Kormányhivatal közleményéből megtudtuk, hogy a Nógrád vármegye mind a hat városát érintő őszi állásbörze-sorozat keretében a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, az álláskeresőkkel vagy állásváltoztatást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételre, ezzel segítve a munkaerőigények gyors kielégítését, a szabad állások betöltését. Mint arról beszámoltak, a rendezvényen megjelenő foglalkoztatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínálnak majd munkalehetőséget. 

A tavasszal megrendezett állásbörzék keretében a hat helyszínen összesen a vármegyén belülre 730, azon kívülre további 1250 nyitott álláshely várta az érdeklődőket, melyekre a munkáltatók 859 konkrét érdeklődőt regisztráltak a kormányhivatal összegzése szerint.

– írják a közleményben, melyből azt is megtudtuk, hogy Pásztón (a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban) október 12-én Salgótarjánban (a Városi Sportcsarnokban) október 19-én, Bátonyterenyén (az Ady Endre Művelődési Központban) október 25-én, Szécsényben (a Művelődési Központban) október 26-án, Rétságon (a járási foglalkoztatási osztályon) október 27-én, Balassagyarmaton (a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban) pedig november 9-én rendezi meg a kormányhivatal az őszi, járási állásbörzét.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal közleményében arra is kitért, hogy a munkáltatók állásajánlatai mellett mind a hat eseményen elérhető lesz a foglalkoztatási szolgálat aktuális megyei álláslistája, illetve a különféle szolgáltatások, valamint az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is. A szervezők bíznak abban is, hogy az eseményeken jelen lesznek a térségben ingyenes szakképzéseket biztosító szervezetek, oktatási intézmények is. Mindazok a munkáltatók, akik állásajánlattal szeretnének megjelenni az eseményeken, azok a járási foglalkoztatási osztályoknál érdeklődhetnek a részvételi lehetőségről. A pályaválasztási kiállításokon, karrierbörzén és állásbörzéken való részvétel ingyenes, arra minden érdeklődőt várnak a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában