Nool.hu videó

2023.10.24. 13:45

Kerékpáros pumpapályával bővült a salgótarjáni bringapark (fotók, videó)

Újabb elemmel bővült Salgótarjánban, az egykori lengyel piac területén kialakított extrém sportpálya. A helyi fiatalok már birtokba is vették a kedd délelőtt átadott kerékpáros pumpapályát.

Gulyás Edina

A helyi fiatalok azonnal birtokba is vettek a pályát

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az Országos Bringapark Program keretében kialakított kerékpáros pumpapálya ünnepélyes átadóját tartották meg kedden Salgótarjánban. Az extrém sportpálya újabb eleme egy olyan folytatólagos körpálya, amit kanyarok és hullámok alkotnak. Kialakításának köszönhetően tekerés nélkül, egyfajta pumpáló mozgással hajthatjuk azon guruló eszközünket. Formájának köszönhetően élvezetes, ugyanakkor biztonságos kikapcsolódást nyújt amatőröknek és profiknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Bármilyen típusú kerékpárral, gördeszkával, görkorcsolyával és rollerrel is használható, így nem véletlenül váltak ezek a pályák napjaink modern játszóterévé. 

– A 156 méteres új pumpapálya kialakítása az aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatása mellett önkormányzati beruházással valósult meg. A városvezetés átfogó stratégiai céljai között szerepel többek között felhívni a figyelmet a sportolás és az egészséges életmód fontosságára – fogalmazott a megnyitón dr. Huszár Máté alpolgármester. – Ehhez tökéletesen passzolt a tavalyi és az idei pályázatunk is, amelynek során extrém sportpályákat alakítottunk ki a már meglévő mellett. 

Az alpolgármester felidézte, hogy 2006-ban az akkori önkormányzat alakított ki az egykori lengyel piac területén egy görpályát, ami tavaly egy BMX freestyle pályával, idén pedig a kerékpáros pumpapályával egészült ki, így biztosítva a szabadidő hasznos eltöltését. Dr. Huszár Máté kitért arra is: a park kortól függetlenül minden kerékpárost szívesen fogad. Egy olyan új típusú közösségi tér, ahol elfér egymás mellett a szárnyait bontogató, illetve a kerekeit koptató ötéves kisgyermek, a határait feszegető tizenéves kamasz és a profi BMX versenyző is. Sőt mi több, mindannyian megtalálják a számításukat, legyen az szórakozás, aktív kikapcsolódás, kemény edzés, vagy csak egy jó alkalom egy jó helyszínen találkozni a barátokkal. 

– Mára olyan közösségi tér alakult itt ki, amely tovább bővíthető, de már jelen állapotában is megfelel a 21. század igényeinek. Könnyen megközelíthető, biztonságosan használható – hangsúlyozta dr. Huszár Máté, aki Vörös Máté, az aktív Magyarországért felelős államtitkárság képviselőjével közösen adta át a pályát, amit a helyi fiatalok azonnal birtokba is vettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában