Közlekedés

2023.03.25. 09:07

Kerékpáros pumpapálya épülhet a rétsági laktanya mellett

Az egész országban egyre népszerűbbek a fiatalabb nemzedékek körében az úgynevezett kerékpáros pumpapályák, amelyek nem csupán az állóképességet fejlesztik, hanem a biztonságosabb kétkerekű közlekedést is elősegítik. Hamarosan egy ilyen létesítményt építhetnek a nyugat-nógrádi járási székhelyen.

H. H.

A beruházás még idén elkészülhet

Forrás: MW | Illusztráció

Az egykori honvédségi laktanya mellett, a Radnóti utca meghosszabbításában a javában készülő tanuszodát elhagyva jutunk ki a Hunyadi-ligetnek elnevezett terület hátsó részére, a helyiek által „négyszázas” névre keresztelt sportkombináthoz, ahol tűzoltósági kiképzőállványok is találhatók. Ide tervezi az önkormányzat az új kerékpáros pumpapályát.

– Bakó Mónika képviselőtársam nyújtotta be előterjesztését az év elején a létesítmény felállítására – hangsúlyozta a helyszínen tett közös bejárásunk alkalmával Mezőfi Zoltán, a város polgármestere.

 – Teljes mértékben egyetértünk a Révész Máriusz által fémjelzett Aktív Magyarország Program célkitűzéseivel, hogy a bringás társadalom is minél több ponton hódolhasson szenvedélyének, természetesen minél rendezettebb körülmények között. Jó szívvel csatlakozunk tehát mi is az Országos Bringapark Program kezdeményezéséhez, hogy a fiatalok számára újabb lehetőségeket adhassunk a településen a szabadidő hasznos eltöltéséhez, az egészséges, mozgásgazdag életmód érdekében. Mivel a Hunyadi-ligetben erre teljesen alkalmas felület található, ezért kiszemeltük a négyszázas futópálya feletti részt.

A program előírásai alapján a kivitelezés költségeinek felét kell állnia a helyi önkormányzatnak, ez Rétságon biztosított. A teljes beruházás megközelítőleg egymillió forintba kerül, és még idén elkészülhet a város új szabadidős létesítménye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában