Segítség

2023.10.02. 16:10

Csodával határos módon tudott kijönni az égő garázsból a gyarmati férfi – összefogtak a helyreállításért

Mint arról korábban beszámoltunk: kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy családi házzal egybeépített, műhelyként is használt garázs, valamint a benne parkoló személyautó a múlt héten, Balassagyarmaton. Összefogtak a barátok a helyreállításért és gyűjtést szerveztek.

Lukács Zsófia

A lángok mintegy tizenöt négyzetméteren a főépület tetőszerkezetére is átterjedtek a Szondi utcában

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

A lángok mintegy tizenöt négyzetméteren a főépület tetőszerkezetére is átterjedtek a Szondi utcában, amikor kigyulladt egy autó szerelés közben. Jelentős kár keletkezett az épületben és a gépjármű is teljesen leégett. Az autószerelő is megsérült, épphogy ki tudott menekülni a szerelőaknából. Barátai gyűjtést szerveztek a közösségi oldalon, hogy újra munkába állhasson Tamás.

– Egy igazán csupaszív ember borzasztó balesetet szenvedett. Hegesztés közben begyulladt az autó, amin dolgozott. Szerencsére Tamásnak nem esett nagy baja, a bal keze megégett, és csodával határos módon ki tudott jönni az épületből. Sajnos elég sok szerszáma is odaveszett a tűzben. Arra szeretnék kérni mindenkit, aki ismeri őt, vagy együttérez vele, az segítsen neki – írta Vrbovszki János, Tamás barátja a közösségi oldalon. Arra is kitért, hogy Tamás az aknában volt, onnan hegesztette az autót, ami begyulladt. Nem vette észre a lángot, mert pajzs volt rajta, már csak a füstöt érezte, ami elárasztott mindent. 

– Csodával határos módon ki tudott jönni a garázsból. Köszönjük a tűzoltók és mentők gyors és szakszerű segítségét, illetve a szomszédoknak is hálával tartozunk, akik hívták őket. Tamás táskája is elégett, amiben minden okmánya benne volt – számolt be róla Vrbovszki János.

Kiemelte továbbá, hogy a garázs helyreállításában a volt és jelenlegi kollégái segítenek, hogy mielőbb tudjon dolgozni. Ezen felül anyagi segítség is jól jönne az építőanyagok beszerzéséhez, továbbá a kártalanításhoz, ezért kérik, hogy aki teheti, akár csekély összeggel is, de támogassa Tamást.

Portálunknak Vrbovszki János elmondta, hogy személyesen gondoskodik arról, hogy Tamáshoz kerüljenek az adományok, amelyet a 11600006-00000000-83816345 számlaszámra várnak, közleményben: „Toncsi” megjelöléssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában