Tűzeset

2023.09.28. 11:00

Teljes terjedelmében égett egy jármű a balassagyarmati garázsban – vizsgálják a helyszínt

Elsődleges információk alapján robbanás történhetett egy családi házhoz tartozó, tíz négyzetméteres autószerelő műhelyként használt garázsban a balassagyarmati Szondi utcában csütörtök délelőtt.

Nagy Orsolya

A robbanás miatt környező házakat is el kellett hagyniuk a lakóknak

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy a balassagyarmati és szécsényi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai is. A lánglovagok megkezdték két vízsugárral a tűz oltását, valamint egy szén-dioxid gázpalackot is kihoztak az épületből, amelynek hűtése folyamatos.

Hozzátette: szemben egy óvoda is található, amelynek kiürítése folyamatban van, de a környező épületeket is el kellett hagyniuk az ott tartózkodóknak. A rendőrség száz méteres körzetben az utcát is lezárta. Azt, hogy mi okozta a robbanást még nem lehet tudni. 

A tulajdonost a mentők a helyszínen vizsgálják. Információink szerint a keze sérült meg. 

Frissítve: 

A katasztrófavédelem friss információi szerint a tüzet sikerült eloltani, az óvodából a gyerekeket végül nem vezényelték ki, az épületben maradtak biztonságban. Mint mondták: a korábbi hírekkel ellentétben mégsem robbanás történt, hanem egy gépjármű gyulladt ki és égett teljes terjedelmében, amely a műhelyre is átterjedt. Jelenleg vizsgálják a helyszínt.

Balassagyarmat, tűz, tűzoltó, mentő
Lezárták a környéket
Fotó: L. Zs. / Forrás: Nool

Csép Vivien Dorka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa elmondta, hogy helyszínről egy középkorú férfit égési sérülésekkel szállítottak a mentők a területileg illetékes kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában