Börze

2023.10.30. 20:40

Bátonyterenyén, Szécsényben és Rétságon is számos lehetőséget kínáltak az álláskeresőknek

Októberben és novemberben minden nógrádi járásszékhelyen megrendezi állásbörzéjét a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal. Pásztó és Salgótarján után ezúttal Bátonyterenyén, Szécsényben, majd Rétságon megtartották az eseményt.

Angyal Eszter

A kormányhivatal munkatársai segítséget is nyújtottak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé (borítóképünk a salgótarjáni eseményen készült)

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az álláskeresők és az állást változtatni tervezők részére ősszel hagyományos módon minden nógrádi járásban megrendezi állásbörzéjét a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Mint arról korábban beszámoltunk, az első állásbörzét október 12-én Pásztón tartották, október 19-én pedig a salgótarjáni sportcsarnokban várták az érdeklődőket, utóbbi helyszínen hétszáznál is több betöltetlen munkahelyet kínáltak. 

Október 25-én délelőtt Bátonyterenyén, az Ady Endre Művelődési Házban került sor börzére, ahol a Nógrád vármegyei foglalkoztatók közel 40 fő jelentkezést várták, a Magyar Honvédség és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig több mint 200 fő részére kínált álláslehetőséget úgy környékünkön, mint az ország más térségeiben található szolgálati helyeken. A vármegyén kívüli foglalkoztatók és vállalkozások közel 95 fő felvételi lehetőségét jelezték a Kormányhivatal tájékoztatása szerint. Hozzátették, a programon az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum és a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye is bemutatta a képzési ajánlatait.

Október 26-án délelőtt a szécsényi városi művelődési központ adott otthont az eseménynek, ahol a megye foglalkoztatói közel 50 munkavállaló jelentkezését várták, míg a vármegyén kívüli foglalkoztatók és vállalkozások közel 130 fő felvételi lehetőségét jelezték előzetesen. A szécsényi börzén – csakúgy, mint a vármegye más járási székhelyein megtartott hasonló programokon – a megváltozott munkaképességű és a nyugdíjas munkavállalóknak is kínáltak álláslehetőséget a kiállítók, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető állások között. A szécsényi eseményen a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal közleménye szerint az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum mutatta be képzési ajánlatait.

Az elmúlt hét zárásaként október 27-én, pénteken délelőtt Rétságra érkezett a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal állásbörze-sorozata. Ezen a rendezvényen a Nógrád vármegyei foglalkoztatók közel 170 fő jelentkezést várták, a vármegyén kívüli foglalkoztatók és vállalkozások pedig közel 40 fő felvételi lehetőségét jelezték. A megjelent vállalkozások számos különböző munkakörben ajánlottak elhelyezkedési lehetőségeket a szakképzett és a szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára.

A munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat aktuális vármegyei álláslistája, a különféle szolgáltatások, továbbá az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetők voltak az állásbörzéken, amelyeken a foglalkoztatási szolgálat munkatársai segítséget is nyújtottak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé – olvasható a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal megjelent cikkében.

Az ősz utolsó járási állásbörzéjét Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban rendezi meg november 9-én a kormányhivatal.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában