Hírösszefoglaló

2023.10.06. 21:50

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. október 6.

Nagyon sok témáról olvashattak október 6-án hírportálunkon, mindezek közül pedig most csokorba gyűjtöttük a nap legérdekesebb salgótarjáni vonatkozású híreit!

Angyal Eszter

Kivételes tehetséggel áldotta meg a sors a salgótarjáni grafikusművészt

Több mint négy évtizede meghatározó szerepet tölt be Salgótarján művészeti és kulturális életében Orbán György. Az alkotóval a művészetekről, valamint a miértekről is beszélgettünk a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában:

Ősszel ismét megrendezik Salgótarjánban is az állásbörzét és a pályaválasztási kiállítást

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal az elmúlt évekhez hasonlóan idén is állásbörzék és pályaválasztási kiállítások sorát kínálja majd az ősz folyamán. Állásbörze október 12-én lesz Salgótarjánban a Városi Sportcsarnokban, a pályaválasztási kiállítást október 17-én, kedden rendezik szintén ugyanott, október 18-án, szerdán pedig karrierbörzével folytatódik majd a programsorozat. 

Zebrán gázolták el a gyalogost Salgótarján egyik forgalmas útján

Baleset történt a megyeszékhelyen, a Füleki út 45. szám előtt péntek délelőtt. Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunknak elmondta: a rendelkezésre álló adatok alapján a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy személyautó elgázolt egy gyalogost. Hozzátette: a baleset következtében a gyalogos megsérült. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A síron túl Alaszka: megjelent a salgótarjáni író legújabb könyve 

Éppen harminc esztendeje, hogy Benkő Mihály első könyve, a Kádár János visszatér megjelent, amely akkor, alig néhány évvel a rendszerváltás után ezzel a címmel nagy vállalás volt. A Nógrád Megyei Hírlap és a városi televízió egykori újságírója azóta a Mike Hamilton írói név alatt megjelentette a Feltámadás után című könyvét, szeptember elején pedig kiadta ennek folytatását, A síron túl Alaszka című alkotást. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Andó Ákos arról faggatta Mike Hamiltont, vagyis Benkő Mihályt, hogy miért lesz egy újságíróból író, mi a lényegregény lényege, és mi az, amit Karl May is ugyanúgy csinált, mint ő:

Sok érdeklődőt vonzott az egészségtudatos nap a salgótarjáni könyvtárba

Interaktív egészségtudatos napon vehettek részt az érdeklődők a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtárban csütörtökön, az Országos Könyvtári Napok keretében. A Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségi Főosztálya hiteles információkkal, szűrővizsgálatokkal és előadásokkal készült az eseményre, amely végül várakozáson felüli létszámú látogatót vonzott a bibliotékába.

Pályázatra fel! – a civileket érintő aktualitásokról esett szó Salgótarjánban

Pénteken sajtóreggeli keretében a civileket érintő aktualitásokról esett szó a salgótarjáni civilházban.

Sosem felejti, honnan indult: életéről és karrierjéről is mesélt Pándy Piroska

Az idei megyenapon vehette át a Nógrád Vármegye Önkormányzata által neki odaítélt díszpolgári címét Pándy Piroska operaénekesnő. A Liszt Ferenc-díjas és a Magyar Érdemrend lovagkeresztje címmel is kitüntetett előadóművész Salgótarjánból indult világhódító útjára, és sosem felejti el megemlíteni szeretett városát. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában életéről, pályája indulásáról, a neki segítőkről és azokról kérdeztük most, akiknek már ő egyengeti a karrierjét:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában