Nool.hu podcast

2023.10.06. 11:24

A síron túl Alaszka: megjelent a salgótarjáni író legújabb könyve (podcast)

Harmadik könyve jelent meg a közelmúltban a Nógrád Megyei Hírlap és a városi televízió egykori újságírójának, Benkő Mihálynak.

Nool.hu

Mike Hamiltonnal, azaz Benkő Mihállyal beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Andó Ákos

Éppen harminc esztendeje, hogy Benkő Mihály első könyve, a Kádár János visszatér megjelent, amely akkor, alig néhány évvel a rendszerváltás után ezzel a címmel nagy vállalás volt. A Nógrád Megyei Hírlap és a városi televízió egykori újságírója azóta a Mike Hamilton írói név alatt megjelentette a Feltámadás után című könyvét, szeptember elején pedig kiadta ennek folytatását, A síron túl Alaszka című alkotást. Benkő Mihály harmadik könyve a műfaját tekintve lényegregény. A könyv bemutatója a salgótarjáni székhelyű Balassi Bálint Könyvtár földszinti klubhelyiségében lesz majd október 11-én, szerdán 17 órától. 

A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Andó Ákos arról faggatta Mike Hamiltont, vagyis Benkő Mihályt, hogy miért lesz egy újságíróból író, mi a lényegregény lényege, és mi az, amit Karl May is ugyanúgy csinált, mint ő:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában