Nool.hu podcast

2023.10.06. 06:51

Kivételes tehetséggel áldotta meg a sors a salgótarjáni grafikusművészt (podcast)

Több mint négy évtizede meghatározó szerepet tölt be Salgótarján művészeti és kulturális életében Orbán György. Az alkotóval a művészetekről, valamint a miértekről is beszélgettünk legfrissebb podcast adásunk keretében.

Nool.hu

Orbán György alkotói munkásságáról beszélgetett Andó Ákossal

Forrás: Nool

Fotó: Andó Ákos

Az Alföldön szeretett bele a grafikába és a képzőművészetbe, a szakma fortélyait Budapesten sajátította el, ám több mint négy évtizede már Salgótarjánban kamatoztatja kivételes tehetségét Orbán György grafikus, festő, akinek nemrég nyílt meg Vonalakon túl címmel kiállítása a megyeszékhelyen, amelyről korábbi cikkünkben be is számoltunk. 

A Balassi Asztaltársaságot elnökként negyed évszázada vezető grafikusról azt még sokan tudják, hogy a mai napig is tanítja a felső tagozatos gyermekeket a rajz szépségeire, azt azonban valószínűleg kevesebben vágnák rá egy kérdésre, hogy alapító tagja volt a Dűvő népzenei együttesnek is, vagy hogy a tarjáni mozi homlokzatán sokáig az ő alkotásai köszöntötték a belépőket hétről hétre. Orbán Györggyel önálló kiállítása mellett a 34. asztaltársasági tárlat kapcsán is beszélgettünk a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a művészetekről és a miértekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában