Civil összejövetel

2023.10.06. 16:30

Pályázatra fel! – a civileket érintő aktualitásokról esett szó Salgótarjánban

Pénteken sajtóreggeli keretében a civileket érintő aktualitásokról esett szó a salgótarjáni civilházban.

Palchuber Kinga

A civileket érintő aktualitásokról esett szó a mai összejövetelen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Palchuber Kinga

Tolnai Sándor, a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai munkatársa elmondta: október 18-án, szerdán, 10-14 óráig immár harmadik alkalommal hívják élere a Civil Mozaik névvel felruházott eseményüket. 

– Idén már tavasszal is megrendeztük a programot, amelynek célja ezúttal is az lesz, hogy a civil szervezeteket megismertessük a nógrádi fiatalokkal. Ennek érdekében együttműködünk a tankerülettel és a szakképzési centrummal is. Ezúttal a Salgótarjáni Civil Kerekasztal tagjai állítanak majd ki, miközben az érdeklődők játékos formában, vetélkedőkkel merülhetnek el a civil világban – tette hozzá Tolnai Sándor, aki ezt követően az egyszázalékos kampányok nógrádi eredményeit részletezte. 

Mindezek után a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati határidejére is felhívta a figyelmet. Az összetett pályázati kiírást már közzétették, amelyen belül 500 ezertől akár 5 millió forintig terjedő támogatást is nyerhetnek a civilek. – Általánosan elmondható, hogy a nógrádi szervezetek egyre sikeresebbek a NEA kiírásain, a beadott pályázatok többsége zöld utat kap – emelte ki Tolnai Sándor. 

Hangsúlyozta: október 16-án, hétfőn jelenik meg az egyszerűsített pályázati kiírás, amely azon egyesületeknek előnyös, akik kisebb költségvetésben, s nem nagyobb rendezvények megvalósításában gondolkodnak. Ez évtől már 400 ezer forintot nyerhetnek a pályázók, ráadásul itt csak formai ellenőrzésen esik át a benyújtott dokumentáció, tehát pályázás esetén szinte biztos a siker. A civilek november 17-ig, péntekig jelentkezhetnek, de a szakmai munkatárs szerint érdemes minél előbb benyújtani az összeállított anyagokat, amelynek előkészítésében a szolgáltató központban is örömmel segítenek az egyesületek képviselőinek.

Számos programmal készülnek a lakosságnak

A sajtóreggelin részt vett Józsa Barnabás, a Palóc Karate Szövetség elnöke is, aki elmondta: október 7-én, szombaton országos rendezvényre, a Palóc Kupára várják az érdeklődőket a salgótarjáni sportcsarnokban. A programon mintegy 150 résztvevő méreti meg magát a küzdősportban, amely összecsapások a közönség számára is látványosnak ígérkeznek.

Angyal Krisztina, a Salgótarjáni Kerekasztal elnöke és Nagyné Taracsák Judit, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnöke a Civil Ősz programjait ismertette, amelyek szeptembertől egészen novemberig folyamatosan dübörögnek Salgótarjánban. Ehhez évről évre egyre több szervezet csatlakozik annak érdekében, hogy népszerűsítse munkáját a lakosság körében.

Végezetül Bunder Irén szécsényi szenior örömtánc oktató arról beszélt, hogy a megye nyugati fele után már Salgótarjánban is elkezdte bevonni a szépkorúakat a közös táncolásba. Mint mondta: várja az idősek jelentkezését a közös összejövetelekre, hiszen a tánc számos problémára kínál megoldást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában