Nool.hu videó

2023.09.07. 11:37

Szarvasok testközelből – békés reggelre ébredtek a vadak a nógrádi erdőben (videó)

Fotóriporterünk alig néhány méterre lapult a nógrádi erdőben a szarvasok csapatától. A békés reggelt videón örökítette meg.

Nool.hu

Forrás: Nool

Fotó: Hüvöi Csaba

A felvétel igazi békét sugároz, melyen jól látszik, hogy a szarvasok és őzek nyugodtan lakmároznak és sétálgatnak a reggeli napfény ölelésében. Fotóriporterünk, Hüvösi Csaba a vadak kis csapatát szinte testközelből örökítette meg. A szarvasok gyönyörű agancsaira is ráközelített, a vadak pedig büszkén fordultak a kamera irányába, bár ők mit sem sejtettek arról, hogy rendszeresen a bokorban rejtőzködő fotósunk hamarosan talán sztárt csinál belőlük. 

S bár a négylábúak az erdőt járva igazán szépnek és aranyosnak tűnhetnek, azonban vannak helyzetek, amikor az ember nem örül a felbukkanásuknak. Az őzek nász­időszaka ősszel véget ért, ám nem árt tudni, hogy a szarvasok párzási időszaka még csak most kezdődik el. A szakemberek szerint a szarvasbőgés idején kiszámíthatatlan az állatok viselkedése, jellemzően lehajtott fejjel keresik a nőstényt, miközben a környezetükre egyáltalán nem figyelnek. Emiatt a vadgázolások is gyakoribbá válhatnak a nógrádi utakon, érdemes hát körültekintőbben közlekedni az előttünk álló időszakban.  Most azonban nézzétek  meg, hogyan telt a gyönyörű állatok kora őszi reggele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában