Fejlesztés

2023.09.22. 15:25

Patvarcon háromnegyed milliárd forintból épülhet sportközpont és kerékpárút

Európai Uniós támogatással valósulhatnak meg újabb fejlesztések Patvarcon. Péteken délelőtt a projekt nyitó rendezvényén számoltak be a zöldterület fejlesztését, sportközpont és kerékpárút építését értintő tervekről.

Lukács Zsófia

Balla Mihály hozzászólása. Újabb egészségfejlesztési célú beruházás indulhat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Patvarc község önkormányzatának pályázata sikeresen szerepelt a  Településfejlesztési Operatív Plusz programban, melynek köszönhetően újabb fejlesztéseket valósíthatunk meg a településen 750 millió forintból – számolt be róla Bernáth Kornélia polgármester.

Kiemelte, hogy a pályázat három konzorciumi partner: Patvarc önkormányzata, a Drégely és Környéke Kulturális és Szabadidő Egyesület és a Nyugat- Nógrád Térségfejlesztő Nonprofit Kft. részvételével valósul meg. A pályázatban elnyert támogatásból zöldterületek fejlesztésére, sportközpont és kerékpárút építésére kerül sor.

– A település központjában, a Faluházzal szemben, a Gyarmati utca mentén lévő elhanyagolt közterület fejlesztésével az ide érkezőket egy merőben más kép fogadja majd a rekonstrukció után. A területre egy parkosított részt terveztünk, ami hozzájárul a Faluházba érkezők biztonságához, mivel eddig csak az út mellett tudtak parkolni, vagy a füves területen, amivel viszont tönkre tették a növényzetet. Ezen felül a temetőnél is parkolókat alakítunk ki – részletezte a polgármester.

A sportközpontról elmondta, hogy építésével a szabadidősport infrastrukturális feltételeit és programkínálatát szándékozzák megteremteni, szemléletformálással egyetemben. A sportközpont Patvarc külterületén, a Palóc Ring szomszédságában épül, a Drégely és Környéke Kulturális és Szabadidő Egyesület égisze alatt. Az létesítmény elsődlegesen utánpótlás-, diák- és amatőr sporttevékenységre szolgál majd.

– A kerékpárút építése évek óta rendszeresen felmerülő igény a lakosság részéről. Így biztonságosan el lehet majd jutni kerékpárral a településtől néhány kilométerre fekvő Balassagyarmatra mind munkavégzés, mind pedig szabadidős célból. A tervezett kerékpárút egy része belterületen halad, amely a helyi emberek településen belüli kerékpáros közlekedését is lehetővé teszi. Így kerékpáron elérhetővé válik a Palóc Ring, valamint kerékpáros összeköttetés jön létre a 22-es számú főúttal is. A tervezett kerékpárút külterületi szakasza Patvarc közigazgatási határáig vezet, Balassagyarmat felé. Innen folytatódni fog a város felé.

A rendezvényen Balla Mihály hangsúlyozta, hogy Balassagyarmat és a környező települései lassan összeérnek, azonban akik nem a közvetlen városi életet választják, az ő számukra nyújt segítséget ez a projekt, hogy a mindennapokban is egy élhető település legyen Patvarc. A kerékpáros turizmus, a sport és a falu központjában található szolgáltatások szempontjából is fontos fejlesztés kezdődik – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában