Kerékpárút

2023.08.03. 11:26

Több mint 400 millió forintból készült el a Salgótarjánt átszelő kerékpárút

Salgótarján önkormányzata pályázati támogatás és önerő felhasználásával, több mint 400 millió forintból folytatta a kerékpárút kiépítését a városban.

Gulyás Edina

– A megyeszékhely önkormányzata még 2016-ban nyújtott be támogatási kérelmet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés című felhívásra. A pályázatot első körben 270 millió forinttal, majd költségnövekmény megítélést követően újabb 38 millió forinttal támogatták. A projekt támogatási összege így összesen mintegy 309 millió forintra emelkedett – derült ki egy portálunknak eljuttatott közleményből. – A kivitelezéshez saját forrásra is szükség volt, a kerékpárút így végül 404 millió forintba került.  

Amint arról beszámoltak, a projekt célja a környezettudatos közlekedés fejlesztése annak érdekében, hogy a város lakói tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. Hozzátették: az elmúlt években három ütemben pályázati források igénybevételével valamivel több mint 7 kilométernyi kerékpárút épült déli irányból a Kékkői útig. 

Biztonságos a közlekedés
A negyedik ütemben Salgótarján belterületén a Füleki út mellett, a Kékkői úti csatlakozástól a Gyermektáborhoz vezető útig folytatódott, részben közút mellett részben zöldterületen, mellékágakkal 1,7 kilométernyi hosszan. A kivitelezés során ivóvíz vezeték rekonstrukciója, a hírközlési hálózat részleges kiváltása, valamint két híd és egy áteresz építése is megvalósult A kerékpárút negyedik ütemének kiépítésével létrejött a város egészét észak-déli irányban átszelő, biztonságos közlekedést biztosító kerékpárforgalmi hálózat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában