Magyar Falu Program

2023.05.18. 13:49

Nógrádi kistelepülések figyelem! – ötmilliárd forintból újulhatnak meg utak, járdák, hidak

Újabb ötmilliárd forint összegű pályázatot írtak ki kistelepülések számára út-, járda- és hídfelújításra a Magyar Falu Program keretében.

Ember-Lukács Zsófia

A járdafelújítások hozzájárulnak a könnyebb közlekedéshez

Forrás: MW | Illusztráció

– Az ötezer főnél kisebb lélekszámú települések pályázhatnak a Magyar Falu Programban utak-, járdák- és hidak felújítására – osztotta meg a hírt Balla Mihály országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos budapesti sajtótájékoztatóján ismertette: az ötezer főnél kisebb lélekszámú települések pályázhatnak vagy út-, illetve hídfelújításra 45 millió forintig, vagy járdafelújításra 10 millió forintig. A pályázatokat június 14-től egészen július 14-ig lehet majd benyújtani, és várhatóan még nyár végéig elbírálják azokat. A részletekről a kormany.hu, illetve a magyarfaluprogram.hu oldalon lehet tájékozódni.

A kormánybiztos elmondta: a falusiak életminőségének javítása érdekében 2019 óta a Magyar Falu Program jelentős támogatást nyújt az otthonfejlesztés, az alapfokú oktatás és az egészségügyi ellátás terén, illetve a szociális szférában, de emellett nagy hangsúlyt fektetnek a közlekedésfejlesztésre is.

Gyopáros Alpár hozzátette, hogy a falusi vasútállomások fejlesztésre 2019 óta kétmilliárd jutott. A községeket összekötő alacsonyabb rendű állami utakból eddig összesen több mint 3700 kilométer újult meg, idén pedig még várhatóan 1000 kilométer fog, minderre összesen 278 milliárd forintot fordítanak. Az önkormányzati utak, hidak felújítására eddig mintegy 2800-an kaptak  pályázati támogatást, 1300-an járdafelújításra, több mint 100 pályázó pedig kerékpárútra. Mindezek támogatása mintegy 80 milliárd forint, így a kistelepülések közlekedésnek fejlesztésére összesen már több mint 360 milliárd forintot költött a kormány a Magyar Falu Program keretében – olvasható a Kormany.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában