Regény

2023.08.22. 06:55

Valóra váltak a gyarmati írónő gyermekkori álmai – legújabb kötetében mindenre fény derül

Hat év után az eddigi legszemélyesebb történetét foglalta kötetbe Hatala Csenge. Augusztus 15-én jelent meg új regénye, az Úton.

Lukács Zsófia

Az eddigi legszemélyesebb történetét foglalta kötetbe Hatala Csenge

Forrás: Beküldött fotó

– Ha felhalmozódnak a problémák, megesik, hogy csak egy 180 fokos fordulat segíthet rajtunk. Amikor felismertem, hogy változásra van szükségem, fogtam a hétmérföldes csizmámat és felkerekedtem, hogy meghódítsam gyerekkori vágyaim hazáját Amerikát, mégpedig azzal a rejtett szándékkal, hogy a lelki békém helyreállítására tett kísérletet bemutatva másokat is inspiráljak arra, hogy a nehéz körülmények ellenére se adják fel a kiút keresését – fogalmazott Hatala Csenge, balassagyarmati író, kutató, szerkesztő, forgatókönyvíró, hobbifotós.

Korábbi munkáiból is kiderül, hogy szeret az élet sűrűjében lenni, emberekkel találkozni, történeteket mesélni. Olykor a kulisszák mögé nézni, akár a tényfeltárás vágyával, akár a fényképezőgéppel elcsípett pillanatok után kutatva. A dokumentumregények – a Hírzárlat és a Requiem könyvek – fiatal írónője 2022 nyarán indult útnak, hogy új motivációra, ihletre leljen és az évek során háttérbe húzódott, felszabadult énjét megtalálja.

A most megjelent regény alapja a gyerekkori álom megvalósítása, egy élményekkel teli utazás az Amerikai Egyesület Államokban. 

– Az út során végig a táskámban lapult a jegyzetfüzetem. Írtam egy lelátó tetején, egy óriáskeréken ülve, a naplementét bámulva, vagy a sínoldalban pihenve is. A jegyzeteimet a legkülönbözőbb hotelszobákban, az éj leple alatt rendeztem mondatokká, hogy minél több részletet megőrizzek az adott napból. Hiszen a napfelkeltével egy újabb kaland várt. Újabb érzések, újabb tanulságok – részletezte az írónő.

A könyv budapesti bemutatója augusztus 26-án, szombaton 17 órakor kezdődik a Tompa17 kávézóban, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában