Szerzemény

2023.05.30. 14:36

Az eddigi legszemélyesebb regényének megjelenését jelentette be a balassagyarmati író

– Örömmel tudatom veletek, hogy hosszú évek után végre újra megjelenik egy regényem – osztotta meg a hírt közösségi oldalán a balassagyarmati Hatala Csenge író, kutató, szerkesztő.

L. Zs.

Az író már két sikeres dokumentumkötettel is büszkélkedhet

Forrás: Beküldött fotó

Az író már két sikeres dokumentumkötettel is büszkélkedhet, Hírzárlat és Requiem címmel. Dokumentumfilmek és igaz történeteken alapuló játékfilmek kutató-szerkesztője, forgatókönyvírójaként is sikereket aratott. A napokban legújabb regényének megjelenéséről számolt be.

– Hat év ebből a szempontból végtelen időnek tűnik, el se hiszitek, mennyire vártam már, hogy ismét elhozhassak nektek egy történetet. Ezúttal az eddigi legszemélyesebb anyagomat – fogalmazott az író.

Hozzátette: tavaly nyáron az Egyesült Államokban járt, hogy ihletet merítsen az útból és visszataláljon ahhoz a felszabadult és reményekkel teli énjéhez, akit valahol az évek során elveszített.  – A Requiem című könyvem megjelenése után egy spirálba kerültem, aminek hatására több problémával is szembe kellett néznem. Többek között a mély gyász, a különféle kapcsolati zsákutcák megfejtése, vagy a koronavírus-járvány hozományai is szerepeltek a listámon. Ezáltal egyre inkább elcsendesedtem és falakat építettem magam köré. Talán sokatoknak nem is kell túlmagyaráznom ezeket a helyzeteket. Amikor felismertem, hogy 180 fokos fordulatra van szükségem, fogtam a hétmérföldes csizmámat és felkerekedtem, hogy meghódítsam Amerikát, mégpedig azzal a rejtett szándékkal, hogy a lelki békém helyreállítására tett kísérletet bemutatva titeket is inspiráljalak arra, hogy nehéz körülmények ellenére se adjátok fel a kiút keresését – írta közösségi oldalán Hatala Csenge.

A szerző arra is kitér, hogy a regény azok számára is izgalmakat rejt, akiknek Amerika az úti céljuk, vagy egyszerűen csak a kultúra iránt érdeklődnek, de szimpla útikönyvként is forgathatjuk majd, ami tele lesz számtalan érdekes, esetenként bizarr történettel.

– A jegyzeteimet a legkülönbözőbb hotelszobákban, az éj leple alatt rendeztem mondatokká, hogy minél több részletet megőrizzek az adott napból, hiszen a napfelkeltével egy újabb kaland várt rám. Újabb érzések, újabb tanulságok. Izgatottan várom, hogy olvashassatok ezekről. Hamarosan jelentkezem még részletekkel – számolt be róla az író.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában