Hírösszefoglaló

2023.08.05. 21:45

A nap legfontosabb megyei hírei egy helyen – 2023. augusztus 5.

Sok érdekes dolog történt augusztus első szombatján a nógrádi településeken.

Nool.hu

Nógrád egyetlen településőre több munkakört is ellát Szügyben

Ritka hivatás a településőré: Nógrádban ismereteink szerint egyetlen ilyen önkormányzati alkalmazott dolgozik, Szügyben. Jantos Tibor nem csak a község bel-, hanem a külterületeit is vigyázza, merthogy ő egyben a mezőőr is. 

Eredményesen lőtt a gyarmati börtön csapata az országos bajnokságon

A Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja a napokban a Márianosztrai Fegyház és Börtön lőterén rendezte meg a büntetés-végrehajtási szervezet országos lőbajnokságát. A gyarmati börtön csapata is szép eredménnyel végzett az eseményen.

Magányosokat hallgatnak meg a ferences nővérek Szentkúton

Rendszeresen települnek ki „Meghallgatlak” sátorral a Ferences Szegénygondozó Nővérek a szentkúti kegyhely főbb búcsúira. Legközelebb Nagyboldogasszonykor érkeznek a helyszínre, hogy a problémájukkal egyedül maradt, meghallgatásra vágyó híveknek segítsenek.

A bátonyterenyei középiskola diákjai a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen táboroztak

Megannyi színes programon vehetett részt a közelmúltban a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tizenöt tanulója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) által szervezett Gábor Áron Táborban.

Zagyvapálfalván a roma holokauszt áldozataira emlékeztek

A roma holokauszt emléknapja alkalmából szervtek programot a zagyvapálfalvai Gerelyes Endre Művelődési Házban. A szép számú érdeklődő meghallgathatta Oláh Patrik Junior Príma-díjas zeneszerző hegedűjátékát és megismerhette néhány holokauszt túlélő történetét majd kerekasztal beszélgetés következett.

Átadták a település elismeréseit a karancslapujtői falunapon, főzőverseny is volt

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a településen a Falunapot és Sörös Ételek Fesztiválját: zenés-táncos műsorokkal és palóc finomságokkal várták az érdeklődőket és díjakat is átadtak.

Gáspár Bea őszintén vallott a változókor nehézségeiről

Két évvel ezelőtt esett át gastric sleeve műtéten Gáspár Bea, akkor a mérleg már több mint kilencven kilót mutatott alatta. Az operációt követően megszabadult több mint húsz kilótól, rendeződtek a cukor és pajzsmirigy-értékei, a fogyással pedig úgy érezte, bátrabban szegheti meg az étkezési szabályokat. Mindez azonban megbosszulta magát.

 

Hosszabbított nyitva tartással várják a donorokat a salgótarjáni vérellátóban

 

Nyáron is véradásra buzdít minden egészséges nógrádi embert a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete.

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában