Rendezvény

2023.08.05. 19:56

Átadták a település elismeréseit a karancslapujtői falunapon, főzőverseny is volt

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a településen a Falunapot és Sörös Ételek Fesztiválját: zenés-táncos műsorokkal és palóc finomságokkal várták az érdeklődőket és díjakat is átadtak.

Nagy Orsolya

Balról jobbra: Cseh Ferencné, Novák Sándorné és dr. Csépány Éva, Karancslapujtő település idei díjazottjai

Forrás: Nool.hu

Fotó: Faragó Zoltán

Már a reggeli órákban munkához láttak a főzőcsapatok, hogy elkészítsék az általuk megálmodott ételeket, amelyeket szakmai zsűri értékelt. Összesen 22 csapat szállt versenybe és az ország számos pontjáról érkeztek a falunapra, így például Sopronból, Karcagról, Szarvasról is.

Az egész napos rendezvényen a jó hangulatról hagyományőrző csoportok és előadók gondoskodtak zenés-táncos műsoraikkal. Emellett kézműves foglalkozások, népi játszótér, RC modell autópálya, rally autók bemutatója, vidámpark, kézműves vásár, de kiállítás is várta az érdeklődőket. Emellett a jótékony cél érdekében véradásra is lehetősége nyílt a látogatóknak.

Baksa Sándor gratulál Cseh Ferencnének a Karancslapujtőért Díjhoz
Fotó: Faragó Zoltán / Forrás: Nool

Baksa Sándor polgármester portálunk érdeklődésére elmondta, hogy még a 1990-es években született meg a díszpolgári cím ötlete, amelyet olyan egyéniségek kapnak, akik kiemelkedő munkát végeznek a közösségi életben, a sportban, vagy a kultúrában. Hozzátette: idén a díszpolgári címet Novák Sándorné kapta az oktatás területén végzett kimagasló szakmai munkájáért, aki a közösségi életben is áldozatos tevékenységet végez. Novák Sándorné évtizedeken keresztül a választási bizottság elnökeként is dolgozott és mindezt kimagaslóan tette, de a helyi kulturális életben is nagy szerepet játszik.

A polgármester arra is kitért, hogy a rendezvényen átadták a Karancslapujtőért címet is, amelyet idén dr. Csépány Éva vihetett haza a gyógyítás és egészségmegőrzés területén folytatott 25 éves munkájáért. Szintén ebben elismerésben részesült Cseh Ferencné a faluért végzett áldozatos tevékenységéért. Pénzügyi szakembereként dolgozott hosszú időn keresztül, aktívan tevékenykedik a civil egyesültek életében, de gazdasági feladatokban, pályázatírásban is részt vesz és hozzájárul a falu gazdasági és kulturális fejlődéséhez.

Átadták a legszebb konyhakerteket kereső országos pályázat helyi díjait is: kilencen érdeklődtek a verseny iránt a településről
Fotó: Faragó Zoltán / Forrás: Nool

Baksa Sándor kiemelte, hogy a lakosság kérésére idén az elszármazottakat is haza hívták és megvendégelték őket, akik találkozhattak felmenőikkel és megnézhették, hogy egykori szülőföldjük milyen most és mennyit fejlődött az elmúlt évek során. Minden látogatót egy-egy tál étellel is megkínáltak, ugyanis mintegy négyszáz literes katlanban főztek sertésgulyást, emellett pedig birkapörköltet is készítettek.

A polgármester számára fontos, hogy a helyiek önfeledten tudjanak szórakozni ezen a napon és a programokkal igyekeztek minden generáció számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget nyújtani. Természetesen sztárvendégből sem volt hiány a rendezvényen, ugyanis az esti órákban színpadra lépett Erox, valamint az Unisex, de DJ Tailor B is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában