Tábor

2023.08.05. 15:35

A bátonyterenyei középiskola diákjai a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen táboroztak

Megannyi színes programon vehetett részt a közelmúltban a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tizenöt tanulója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) által szervezett Gábor Áron Táborban.

Veres Edina

Életre szóló élményt jelentett a táborozás

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Facebook

A bátonyterenyei oktatási intézmény a közösségi oldalán osztotta meg a tájékoztatást, amely szerint az NKE rektora – és Bátonyterenye város díszpolgára –, dr. Deli Gergely kezdeményezése nyomán valósult meg – alapvetően pályaorientációs szándékkal – a tábor, amelynek teljes költségét az egyetem állta. Mint írták, elsősorban olyan diákokat vártak az ötnapos foglalkozássorozatra, akiket komolyan foglalkoztat az egyenruhás szakma.

A Gábor Áron Tábor – és egyben a bázis – helyszínét a Ludovika campusa jelentette. A Fáy bejegyzéséből az is kiderült, hogy a szervezők igazán színes, széles körű programkínálattal készültek a fiatalok számára. A tanulók túrát tehettek a Ludovika campusán, amely során megtekinthették az Orczy-kertet és a Ludovika lovardát is, de részt vettek csapatépítő és drámapedagógiai foglakozásokon, intézkedéstaktikai- és fegyverbemutatón, illetve lézerharcban is. Emellett betekintést nyerhettek egy előadáson a digitális nyomrögzítés rejtelmeibe, amelyet utána egy gyakorlat során testközelből is szemügyre vehettek.

Ismerkedtek a négylábú segítőtársakkal is
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu illuszráció

A programok sorából nem maradhatott ki a kutyás bemutató, de az okmányismeret kulisszái mögé is bepillanthattak a tanulók, sőt, hamis okmányokat is vizsgálhattak technikai eszközök segítségével. A táborozóknak a Határőr Kultúráért Alapítvány interaktív bemutatóval készült, míg a fiatalok a Zrínyi-laktanyát és a katonai laborokat is megnézhették az NKE Hadtudományi- és Honvédtisztképző Karán. 

Együtt a csapat
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu illuszráció

A tanulók ellátogattak Újpestre is, ahol a IV. kerületi Hadikikötőt vehették szemügyre, majd természetesen hajóztak egyet a Dunán. A diákok Bajára is elutaztak, ahol egy kiránduláson az NKE Víztudományi Karát, a Skanzent és a hajómalmot is megtekintették, majd eveztek sárkányhajóval a Sugovicában. A fiatalok számára rekreációs és sportolási lehetőségek, így például foci, kosárlabda és pingpong is rendelkezésükre álltak szabadidős tevékenységként.

A bátonyterenyei középiskola bejegyzésének utolsó soraiban a táborlakók néhány mondatos élménybeszámolói, illetve a köszönet szavai álltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában