Lelki segítség

2023.08.05. 14:16

Magányosokat hallgatnak meg a ferences nővérek Szentkúton

Rendszeresen települnek ki „Meghallgatlak” sátorral a Ferences Szegénygondozó Nővérek a szentkúti kegyhely főbb búcsúira. Legközelebb Nagyboldogasszonykor érkeznek a helyszínre, hogy a problémájukkal egyedül maradt, meghallgatásra vágyó híveknek segítsenek.

Nool.hu

Rendszeresen segítenek a szegénygondozó nővérek Szentkúton

Forrás: Szentkut.hu

– Mátraverebély-Szentkút, rendünk bölcsője, hiszen az első nővéreink 1927-ben itt kötelezték el magukat a szegények szolgálatára, arra, hogy egész életüket erre szentelik. Ennek fényében kiemelten fontosnak tartjuk közösségünk szentkúti jelenlétét – hangsúlyozta Lócskai M. Kinga nővér a kegyhely hírlevelében, hozzátéve: – A már évek óta jól működő programjaink, úgy mint a lelkigyakorlatok vagy a cigánypasztorációs programunk mellett egy lelki beszélgetésnek is helyet adó „Meghallgatlak” sátorral kívánunk rendelkezésre állni azoknak a zarándokoknak, akik erre igényt tartanak. Célunk, hogy beszéljünk Isten szeretetéről, meghallgassuk és jelenlétünkkel támogassuk őket. A nővérek emellett besegítenek a ferences testvérek szolgálatába is.

A szegénygondozó nagy ajándéknak tartja, hogy bizalmat szavazva nekik, megnyílnak előttük a hívek, akik közül egyesek a gyógyulásukhoz kérnek közbenjáró imát, mások pedig csak meghallgatásra vágynak. A rend 14 tagja közül Petrovics M. Lúcia és Lócskai M. Kinga nővér koordinálja a missziós programokat és többedmagukkal augusztus 12-én, 13-án, 15-én és 20-án egész nap – kivéve a szentmise ideje alatt – várják a hozzájuk fordulókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában