Nool.hu videó

2023.07.05. 17:27

Átadták a játszóteret és a megújult utakat Rimócon (videó)

A Magyar falu program keretében elkészült új játszóteret, valamint a TOP plusz pályázatból megújult utat szerdán délelőtt adták át Rimócon.

Lukács Zsófia

Már az első napon gyermekzsivajtól visszhangzott az új játszótér

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

– Volt igény a szülők és a gyerekek részéről, hogy épüljön egy új játszótér, ehhez a Magyar Falu Program pedig támogatást biztosított. Az elkerített játszóteret nemcsak az óvodások, hanem bármely gyerek használhatja – mondta el az eseményen Szabó Vilmos, Rimóc polgármestere.

Balla Mihály országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a szülők és a legkisebbek számára is fontos, hogy megvalósuljanak az ilyen fejlesztések, hogy ezáltal a településen képzeljék el a jövőjüket.

Három utca is megújult a településen. A szalagátvágás ünnepi pillanatai
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Elmondhatjuk, hogy egy sikeres évet tudhatunk magunkénak a környék fejlesztésében, Rimócon egy új közösségi térrel gazdagodtak az itt élők. A programnak köszönhetően közel 70 településen létesült új játszótér köztéri, vagy óvodai használatra – ismertette az országgyűlési képviselő. Az átadón már birtokba is vették a szülők és a gyerekek az új parkot.

Rimócon három utca burkolata is megújult a TOP Plusz pályázatnak köszönhetően. A 36 millió forint összegű támogatásból új aszfaltréteget kapott a Virág, a Kölcsey és a Vörösmarty utca. Ma ünnepélyesen is megnyitották mindet a forgalom előtt.

Korszerűsítették a település konyháját is

Szabó Vilmos érdeklődésünkre elmondta, hogy a település konyháját is korszerűsítették nemrégiben, közel 20 millió forintból új eszköszöket szereztek be és teljes belső felújítást végeztek el.

– A határon átnyúló pályázatnak köszönhetően az eszközök és az épület is megújult, valamint kialakítottunk egy 40 fős étkezőt. Ezáltal felgyorsult és szervezhetőbb lett az iskolás gyermekek étkeztetése. Korábban 15 fő tudott itt egyszerre étkezni, most akár két osztály is érkezhet egy időpontban– emelte ki a polgármester. Hozzátette, hogy  a konyha fejlesztése minőségi változást hozott az ott dolgozók munkakörülményeiben és az előállított termékekben is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában