Jótékony kezdeményezés

2023.06.05. 17:25

Csodás képen a kölyökróka! – az újraélesztett tarjáni fiú gyógyulását segíti a licit

A salgótarjáni iskola udvarán újraélesztett kisfiú tragédiája valószínűleg minden jóérzésű embert megrendített. A nehéz helyzetben lévő családnak mindenki saját lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni. Kollégánk egy általa fotózott képet ajánlott árverésre, a befolyt összeget pedig az agykárosodást szenvedett diák hozzátartozói kapják meg.

Gulyás Edina

Hüvösi Csaba, fotóriporter sajátos kezdeményezéssel állt a jótékony ügy mellé

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Május 9-én a Beszterce-lakótelepi általános iskola udvarán egy család élete végérvényesen megváltozott. Mint arról beszámoltunk: a hetedikes Dávidnak megállt a szíve, és ugyan a gyors segítségnek köszönhetően sikerült újraéleszteni, az oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedett. A kisfiú azóta is lélegeztetőgépen van és az orvosok véleménye szerint 24 órás felügyeletre lesz szüksége. 

A család nehéz anyagi helyzetben van, ezért korábban már indítottak gyűjtéseket számukra a közösségi oldalon. Kollégánk, Hüvösi Csaba, fotóriporter sajátos kezdeményezéssel állt a jótékony ügy mellé: egy általa készített fényképet ajánlott fel licitálásra.

– Amikor bekövetkezett a tragédia, sokan szurkoltak azért, hogy a történet jól végződjön, azonban mindenkit megdöbbentett, amikor arról lehetett hallani, hogy a kisfiú olyan súlyos agykárosodást szenvedett, ami miatt talán egész életében ágyhoz lesz kötve. Arról is szóltak a hírek, hogy a család nehéz anyagi helyzetben van, ezért minden segítségért nagyon hálásak – fogalmazott Hüvösi Csaba. – Amikor a közösségi oldalon rábukkantam arra a civil kezdeményezésre, ami a támogatásukat tűzte ki célul úgy döntöttem, valamilyen módon csatlakozok a gyűjtéshez. 

Mint mondta: mivel a hobbija a természetfotózás, így adódott az ötlet, hogy egy idén tavasszal készült fotójáról hatvanszor kilencvenes méretű vászonképet csináltat, amit a Facebookon ajánlott fel licitálásra. Már a kép témája is sokak szívét megdobogtathatja, hiszen azon egy kis róka néz a kamerába. Mindezen túl nemes célt támogat, aki csatlakozik az árveréshez.

– A Hüvösi Fotográfia elnevezésű közösségi oldalamon az erről szóló poszt alatt tehetnek ajánlatot a fotóra az érdeklődők, június 16-án, pénteken délig. A kiinduló ár 25 ezer forint, a kezdeményezésből befolyt teljes összeget Dávid családja kapja meg.  Bízom abban, hogy sokan a jó ügy mellé állnak. Amennyiben anyagilag nem tudják, legalább egy megosztással támogathatják a felhívást – hangsúlyozta kollégánk.

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában