Nool.hu podcast

2023.05.20. 19:09

Már délelőtt is tömegeket vonzottak a kazári Laskafesztivál programjai (podcast)

Elstartolt a tizennegyedik Kazári Laskafesztivál, amelyre már a délelőtti órákban is megannyi érdeklődő látogatott ki.

V. E.

Már délelőtt sokan kilátogattak az eseményre

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A gasztronómiai esemény elmaradhatatlan eleme a főzőverseny, amelyen idén negyvenkét csapat mérettette meg magát három kategóriában. A masinákon sercegve sültek a laskák, a serpenyőkben készültek a tócsnik, míg a kondérokban a különféle ételkülönlegességek rotyogtak. A színpadi programok 11 órakor a Laska tánccal és megnyitóval kezdődtek, majd folklór műsorokkal folytatódtak, de emellett megannyi kísérőprogramra lelhettek a Fesztiváludvaron, és környékén az érdeklődők. 

Gecse Ákos, Kazár polgármestere portálunk érdeklődésünkre elmondta, hogy idén ismét színes eseménykavalkáddal készültek a Lakafesztivál látogatói számára, az esti zenei programok közül pedig a Kowalsky meg a Vega együttes fellépését emelte ki. Azt is hozzátette, hogy a helyi és környékbeli fellépők mellett egy csehországi és egy lengyelországi testvértelepülésükről is érkeztek csoportok, míg a főzőcsapatok között a Darányi barátaik is megmérettették magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában