Kowalsky

2023.05.18. 09:13

Kowáék már bepakoltak! – hatalmas bulival készülnek Kazárra is

A Kowalsky meg a Vega pénteken Győrben kezdi meg országjáró turnéját, majd szombaton a kazári laskafesztiválon folytatják a bulizást. Nem csupán a nógrádi rajongók, de a zenekar tagjai is nagyon készülnek már a látogatásra.

P. K.

Kowa és Jimmy már lázasan készülnek a turnéra

Forrás: Facebook/Kowalsky meg a Vega

A Kowalsky meg a Vega zenészeinek nem ismeretlenek a nógrádi utak, hiszen már többször koncerteztek a megyében. Legutóbb tavaly július közepén forrósították fel a hangulatot a Mátraterenyén első alkalommal életre hívott Darazsik Feszten. Bár a hangulatot Alee, Opitz Barbi, Nemazalány&Sofi, valamint Heatlie alapozta meg, ám a nyári este egyik legnagyobb durranása kétséget kizáróan a zenekar nagyszabású fellépése volt. Színültig megtelt a színpad előtti hatalmas terület, s egy emberként szólt, hogy "a lehetetlen eleve lehetetlen!". Kowáék az érkezés napján Facebook posztjukban azt is jelezték, hogy a környezet magával ragadta őket, s csodálatos a hegyek ölelte táj.

Ezt megelőzően 2018. novemberében járt az együttes szűkebb hazánkban, amikor a salgótarjáni sportcsarnokot robbantották fel egy elsöprő erejű bemutatkozással. A koncert különlegessége volt, hogy abban az évben ünnepelte a Kowalsky meg a Vega fennállásának 15. évfordulóját, így a tagok e jubileumot a nógrádi közönséggel is méltóan megünnepelték. 

Látogatásuk­ előtt a frontember, Kowalsky portálunknak is adott interjút, melyben többek között elárulta, miben látja a zenekar sikerének a titkát. – Azt gondolom, hogy a Kowalsky meg a Vega elsősorban a szövegcentrikussága miatt vált népszerűvé, hiszen a dalok a nagybetűs életről, az anyagi természetről, Istenről és az emberről szólnak. A zenéinkben pontosan meg vannak fogalmazva azok az indíttatások, amikről azt gondoljuk: fontosak és szóra érdemesek – mondta. Az előadó azt is megjegyezte: a koncertek előtt mindig nagy fejtörést okoz számukra, hogy mely számokat játsszák el az immár száz feletti repertoárból.

Idén pedig ismét megörvendezteti nógrádi rajongóit a csapat, hiszen mint azt már portálunk is megírta, május 20-án, szombaton, 20 órától a kazári laskafesztivál vendégeiként csapnak hatalmas bulit. A nógrádi település egyébként Kowáék nyolcállomásos turnéjának második helyszíne lesz, azt megelőzően ugyanis Győrben indítják a koncertsorozatot. Ezt követően Szomolya, Cegléd, Jászberény, Felsőzsolca, Tata és Kézdivásárhely sem marad Kowa-koncert nélkül. A zenekar közösségi oldalán számolt be arról, hogy nagyon készülnek az indulásra, mindent össze is pakoltak, így már teli bőrönddel, izgatottan várják a találkozást a nógrádiakkal is.

Akinek pedig kedve támadt egy kicsit bemelegíteni a szombati koncertre, az mindenképpen hallgassa meg az egyik friss dalát a csapatnak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában