Csecsemőgyilkos

2023.05.27. 15:38

Anyának nevezhető egyáltalán? – borzalmas csecsemőgyilkosság rázta meg a pásztóiakat öt éve

Portálunk most felidézi azt a brutális csecsemőgyilkosságot, amelyet egy anya öt évvel ezelőtt követett el újszülött gyermeke ellen.

Nagy Orsolya

Ezen a környéken találta meg az újszülött levágott fejét egy kutya

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról beszámoltunk, egy 34 éves nő patakparton szülte meg gyermekét 2018. januárjában, majd megölte.

Később sokkoló tények láttak napvilágot a gyilkossággal kapcsolatban. Mint kiderült: egy kutya egy csecsemőfejet vitt be az egyik pásztói lakásba. Az akkori előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a baba élve született, a fej és a nyak több részén sérülések, valamint elmozdulásos koponyacsonttörés is észlelhető volt a vizsgálat során.

Az üggyel kapcsolatban a birosag.hu arról számolt be, hogy a nő 2018. január 1-jén reggel elhatározta, hogy hazamegy a gyerekeihez, azonban útközben észlelte, hogy elfolyt a magzatvize. Ekkor bement a patakon átívelő híd alá, és mivel már tolófájásokat is érzett, leguggolt, majd röviddel ezt követően megszülte a gyermekét, akit megpróbált megfogni, de kicsúszott a kezeiből és mintegy húsz centiméteres magasságból a patak partjára esett. A vádlott felemelte onnan az újszülöttet, aki felsírt, majd a nő észlelte a szívverését is. Ezután bebugyolálta a gyermeket egy nála lévő pulóverbe, majd maga előtt tartva, a rajta lévő felső alá rejtve, elindult vele.

A vád szerint, mivel a baba megszületését titkokban akarta tartani, elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy testét feldarabolja és eltünteti. Délután visszament a patak partjára, az újszülött fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát megszorította, majd egy éles zsebkéssel feldarabolta a kicsit. A csonkolt testrészeket, valamint a felhasznált szúróeszközt szatyorba tette, majd abból a testdarabokat a vízbe szórta.

Akkor a rendőrséghez bejelentés is érkezett, miszerint a városban megtalálták egy újszülött testrészét. Az elkövetőt rövid időn belül sikerült is beazonosítani és a rendőrség őrizetbe vette, majd indítványozta a letartóztatását. A vádlott tagadta a tettét, mondván, hogy bár valóban szült, nem gyilkolta meg kisfiát.

A börtönben töltött ideje alatt fölreppent az a hír is, hogy a nő összeomlott. Családjának albérletét felmondták, a gyermekeket pedig elvették édesapjuktól. A férfi szerint legkisebb csemetéjük már nem is emlékszik anyjára, nem érdeklődik felőle.

A csecsemőgyilkos azóta is börtön van, de portálunk még 2019-ben arról adott tájékoztatást, hogy a nő a balassagyarmati kórházban egészséges lánygyermeknek adott életet. A vádlott újabb terhességéről az ügyben eljáró bíróságot nem tájékoztatta, így arról az ügyészség sem tudott, a nő ezen újabb terhességét – csakúgy, mint a vád tárgyát képező esetben – eltitkolta.

A Balassagyarmati Törvényszék 2020 decemberében hozott nem jogerős ítéletet, mert a vádlott és a védője három nap gondolkodási időt kérve fellebbezést nyújtott be. A tárgyalás után a bíróság elrendelte a nő letartóztatását, aki elsőfokon 13 év fegyházbüntetést kapott és 10 esztendő közügyektől való eltiltás mellékbüntetésre ítélték.

2021-ben a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint az ítélet ellen a letartóztatásban lévő nő büntetése enyhítése céljából élt fellebbezéssel.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az anyai mivoltából kivetkőzött elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblánál.

Portálunk legutóbbi információi szerint, a párja megbocsátott a gyilkosnak, sőt, mielőtt börtönbe vonult, el is jegyezte őt. A Bors korábbi értesülései szerint az ékszert nem más húzta az ujjára, mint közös, meggyilkolt gyermekük édesapja. Így, ha a bíróságtól nem is, de szerelmétől bűnbocsánatra lelt a nő.

– Hibáztam, hogy félelmemben nem kértem elegendő segítséget. Már többször próbáltam menekülni Janitól, de nem tudtam, mert ott voltak a közös gyerekek. Véletlenül kicsúszott a kezeim közül, és ráesett egy kőre. Azt hittem, halott. Hibáztam, de gyilkos nem vagyok – mondta korábban a Borsnak H. Mónika.

Portálunk felkereste az ügyben történt legújabb információkkal kapcsolatban a Nógrád Megyei Főügyészséget, ahol elmondták, hogy az elsőfokú eljárást követően bejelentett fellebbezés folytán az eljárás a Fővárosi Ítélőtábla és a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség előtt volt folyamatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában