tárgyalás

2020.09.21. 07:54

Pásztói csecsemőgyilkosság: a vád szerint igenis az anya ölt

Csütörtökön folytatódik a bizonyítási eljárás az egész országot megrázó pásztói csecsemőgyilkosság ügyében.

Nool

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Ezen a héten, a birosag.hu tájékoztatása szerint 24-én, csütörtökön a Balassagyarmati Törvényszéken folytatódik a pásztói csecsemőgyilkossággal vádolt nő ügye, mégpedig a bizonyítási eljárással. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nő 2018. januárban egy patakparton szülte meg gyermekét, majd a vád szerint brutálisan végzett vele.

A vádirat szerint a nő 2017 nyarán, bár az élettársával további gyerekeket már nem akartak vállalni, teherbe esett, azonban ezt mindenki előtt titokban tartotta. A tragikus napon, 2018. január 1-jén reggel 9 óra körül elhatározta, hogy hazamegy a gyerekeihez, azonban útközben észlelte, hogy elfolyt a magzatvize. Ekkor bement patakon átívelő híd alá, és mivel már tolófájásokat is érzett, leguggolt, majd röviddel ezt követően megszülte a gyermekét, akit megpróbált megfogni, de kicsúszott a kezeiből és mintegy 20 centis magasságból a patak partjára esett. A vádlott felemelte onnan az újszülöttet, aki felsírt, és a nő észlelte a szívverését is. Ezután a gyermeket egy nála lévő pulóverbe bugyolálta, majd maga előtt tartva, a rajta lévő felső alá rejtve, elindult vele.

A vád szerint, mivel a baba megszületését továbbra is titkokban akarta tartani, elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy testét feldarabolja és eltünteti. 15 óra körül visszament a patak partjára, az újszülött fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát megszorította, és egy éles zsebkéssel feldarabolta a kicsit. A csonkolt testrészeket, valamint a felhasznált zsebkést szatyorba tette, majd a szatyorból a testdarabokat a vízbe szórta.

A nőt néhány nappal a szörnyűség után őrizetbe vették, először előzetes letartóztatásba, majd házi őrizetbe helyezték, esetét évek óta tárgyalják, ugyanis állítja: bár valóban titokban szült, nem gyilkolta meg kisfiát.

A nő időközben újabb babát szült: 2019 decemberében tartott tárgyalási napon délelőtt még jelen volt a Balassagyarmati Törvényszéken, délután azonban már nem jelent meg, ugyanis a balassagyarmati kórházban egészséges lánygyermeknek adott életet. A vádlott újabb terhességéről az ügyben eljáró bíróságot nem tájékoztatta, így arról az ügyészség sem tudott, a nő ezen újabb terhességét – csakúgy mint a vád tárgyát képező esetben – eltitkolta.

A Borsonline felidézte a nekik adott interjúját is, amiben az asszony tagadta, hogy gyilkos lenne.

– Sokkos állapotban voltam, amikor megszültem a gyermekem. Felvettem, de véletlenül kicsúszott a kezeim közül, és ráesett egy kőre. Azt hittem halott. Nem voltam magamnál sokkot kaptam és elrohantam. De nem követtem el azt, amivel vádolnak, nem daraboltam fel őt – mondta korábban akadozó hangon a Borsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában