csecsemőgyilkos

2021.02.23. 12:02

Fellebbezett, sokallja a 13 év börtönt a pásztói csecsemőgyilkos

A jelenleg is letartóztatásban lévő pásztói csecsemőgyilkos asszony a büntetése enyhítése céljából élt fellebbezéssel.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Az egész országot megrázta az a brutális csecsemőgyilkosság, amit egy pásztói nő követett el még 2018 első napján, miszerint a délelőtt megszült gyermekét – akit halottnak hitt – horrorisztikus módon darabolt fel.

A rendőrök a forró nyomos történő intézkedések eredményeként, rövid időn belül beazonosították és elfogták a 34 éves pásztói anyát. 2018 februárjában a Nógrád Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség brutális részletességgel írta le, hogyan csonkította meg a kisbabát a vádlott, akinek akkor a házi őrizetét rendelték el.

Elsőfokon 2020 decemberében tárgyalták a nő ügyét. A Balassagyarmati Törvényszék ítéletével bűnösnek mondták ki emberölés bűntettében, amelyért őt 13 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az eljárást vezető dr. Szepesi Ágnes törvényszéki bíró indoklásában kifejtette, a bíróság az ügyészi vádindítvánnyal lényegi tekintetben azonos tényállást állapított meg. A részletek elemzése során kitért arra, hogy a közvetlen és közvetett bizonyítékok egyértelműen H. Mónika bűnösségére utaltak.

Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint most az ítélet ellen a letartóztatásban lévő nő büntetése enyhítése céljából élt fellebbezéssel.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az anyai mivoltából kivetkőzött elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblánál.

Újra anya lett

Ahogyan azt mi is megírtuk a csecsemőgyilkos asszony 2019-ben újra anya lett, egy egészséges kislányt szült még az ítélet kihirdetése előtt.

– A bíróság értesítést kapott arról, hogy a nő a balassagyarmati kórházban egészséges lánygyermeknek adott életet. A vádlott újabb terhességéről az ügyben eljáró bíróságot nem tájékoztatta, így arról az ügyészség sem tudott, a nő ezen újabb terhességét – csakúgy mint a vád tárgyát képező esetben – eltitkolta – mondta el a Nool.hu kérdésére dr. Deák Bertold, a Nógrád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az ügyben a Nógrád Megyei Főügyészség 2019. január 29-én emelt vádat.

Eljegyezte a párja

Szinte hihetetlen, de a párja megbocsátott a gyilkosnak, sőt mielőtt börtönbe vonult, el is jegyezte őt. A Bors értesülései szerint az ékszert nem más húzta az ujjára, mint közös, meggyilkolt gyermekük édesapja. Így ha a bíróságtól nem is, de szerelmétől bűnbocsánatra lelt a nő.

– Hibáztam, hogy félelmemben nem kértem elegendő segítséget. Már többször próbáltam menekülni Janitól, de nem tudtam, mert ott voltak a közös gye­rekek. Véletlenül kicsúszott a kezeim közül, és ráesett egy kőre. Azt hittem, halott. Hibáztam, de gyilkos nem vagyok – mondta korábban a Borsnak H. Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában