Beruházás

2023.05.05. 10:25

A kormány ígéretet tett: befejeződik a pásztói uszoda építése

Évek óta félkész állapotban van a városi uszoda, a lakosok pedig várják, hogy mikor fejezik már be a munkálatokat. A kormány megígérte, egy elkezdett beruházás sem fog félbemaradni.

Nagy Orsolya

Az uszoda építését két évvel ezelőtt kezdték el, majd tavaly nyáron az árak növekedése miatt nem tudták befejezni

Forrás: Nool

A témával kapcsolatban Farkas Attila polgármestert kérdezte portálunk, aki elárulta, hogy ez nem a város, hanem a kormány projektje. Az állam ugyanis még néhány évvel ezelőtt vállalta, hogy minden járási székhelyen építenek tanuszodát.

– A településnek akkor területet kellett felajánlani az állam részére, ahová megépül majd az uszoda. Először a strand hátsó részére esett a választás, de végül a korábbi képviselő-testület úgy döntött, hogy a városközpontban lesz a helye. Ez azonban magánterület volt, így az önkormányzatnak 67,5 millió forintot kellett fizetnie érte – közölte Farkas Attila.

Hozzátette: az uszoda építését végül két évvel ezelőtt kezdték el, majd tavaly nyáron az árak növekedése miatt a vállalkozó nem tudta befejezni, ekkor kért ráemelést.

– Jelen pillanatban nem sok információnk van, annyit tudok, hogy tavaly ősszel megjelent a Magyar Közlönyben, hogy, amit kért a vállalkozó az államtól plusz ráemelést, hogy betudja fejezni az építkezést, arról már megkapta a határozatot – közölte Farkas Attila.

Hozzátette: akkor felkereste a vállalkozót, aki azt mondta, hogy vélhetően 2023-ban kapja meg az összeget. Közben azonban Lázár János minisztériumához kerültek az ilyen projektek, így ők bonyolítják majd le a beruházást. Mint mondta: az biztos, hogy a miniszter megígérte, hogy minden megkezdett építkezést befejeznek majd.

Farkas Attila arra is kitért, hogy idén év elején a vállalkozók Pásztóra érkeztek, hogy az épület belső karbantartási munkálatait elvégezzék. Ekkor a polgármester is bejárhatta a létesítményt, ahol azt látta, hogy belülről már nagyon sokat haladtak, amelyet az építésvezető is megerősített, ugyanis körülbelül 70-75 százalékban készen van már.

A városvezető kiemelte: amennyiben megérkezik a pénz és elkezdik a munkát, akkor feltehetően 3-4 hónap alatt be tudják fejezni a projektet. A polgármester Lázár János miniszternek is írt az üggyel kapcsolatban egy levelet, aki azt válaszolta, hogy a jövőben tájékoztatni fogják majd a beruházással kapcsolatosan. Farkas Attila bízik benne, hogy még az idén befejeződik az uszoda építése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában