Top 10

2023.03.27. 06:50

Farkasok, medvék és az év nógrádi emberei – ezeket olvastátok legtöbbet a héten

A hét legolvasottabb cikkeit válogattuk össze nektek. Ez volt az elmúlt 168 óra Nógrád vármegyében.

Nool

10. Vandálok törtek be a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionba

Az SBTC vezetői értesítették portálunkat, hogy a napokban betörés történt a Szojka Ferenc Stadionban.

9. Baleset történt Becske és Magyarnándor között

Becske és Magyarnándor között egy személyautó letért az úttestről, árokba hajtott, végül a tetejére borult hétfő este.

8. Medvére utaló nyomokat találtak Salgón, de Zabaron is járt egy példány

Nemrégiben Zabar erdős területén járt egy medve, a megye medvefigyelő közössége péntek reggelre pedig újabb hiteles észlelésről szerzett tudomást.

7. Tizenötezer tulipán bújt ki a földből Balassagyarmatnál

Mintegy tizenötezer tulipán bújt ki a földből Balassagyarmat határában, amelynek virágzása májusra várható. Pintér Tivadar munkájának köszönhetően friss levegőn, szép környezetben szüretelhetik majd a virágokat az érdeklődők, vagy akár emlékezetes fotó is készülhet a színes sorok között.

6. Hamarosan megnyílik a betegek előtt a salgótarjáni onkológiai központ (fotók)

Hamarosan fogadja a betegeket a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház új onkológiai központja, amely jól képzett szakorvos-gárdával, a jelenleg elérhető egyik legmodernebb technológiával felszerelve biztosít majd a térségben élőknek komplex, európai színvonalú ellátást.

5. Ez ám a teljesítmény! – Svájcból Nógrádig kóborolt a hím farkas

A Svájcban befogott és jeladóval ellátott ragadozó 700 kilométeres vándorlás után a Vértesben tűnt fel. Azóta is folyamatosan halad kelet felé, megjárta a budai agglomerációt is. A hím farkas jelenleg Nógrád keleti felén tartózkodik.

4. Drága fotók: két pofátlan gyorshajtót is bemértek a nógrádi utakon

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság már hosszú ideje felhívja a figyelmet arra, hogy a sebességtúllépéssel nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Ezzel ellentétben még most is akad olyan, aki a megengedett legnagyobb sebességet meghaladva közlekedik a nógrádi utakon.

3. Átvették díjaikat a nógrádi Év embere és Év sportolója szavazás győztesei (fotók)

Hétfőn délután salgótarjáni szerkesztőségünkben átadtuk az Év embere és Év sportolója közönségszavazásunk díjait.

2. Nem lesz rali Salgótarján környékén a hétvégén

Két raliversenyt is meghirdettek az utolsó márciusi hétvégére Salgótarjánba és környékére, de a futamokat végül nem rendezik meg. A sportági szövetség tiltott versenynek minősítette az eseményeket, a szervezők szerint nem kívánatosak az új vezetés számára, az általunk megkérdezett versenyzők pedig azt igazolták vissza, hogy a kialakult helyzet a rendezők és az új szövetségi vezetés közötti feszültséget tükrözi.

1. Farkas és medve is meglepheti a turistát Nógrád erdeiben – mi a teendő?

A jó idő beköszöntével egyre többen kelnek útra és veszik célba szűkebb hazánk erdeit. Nem árt azonban óvatosnak lenni, ugyanis mint a legfrissebb példák mutatják, nem veszélytelen a természet, találkozhatunk medvével, vagy farkassal. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy senki ne térjen le a turistaútvonalakról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában